גורם באו"ם המוצב בלבנון אמר לכאן חדשות כי "ההנהגה החדשה בלבנון משקיעה מאמצים כבירים כדי להביא ליציבות ומעוניינת למנוע התקפות של חיזבאללה וארגונים אחרים, אבל זה לוקח זמן" - כך פורסם הערב (שבת) בחדשות השבת בכאן 11.
להנהגה הלבנונית חשוב להראות שאינה שותקת על שיגור הרקטות. גורם באו"ם בלבנון ל-@kaisos1987: "ההנהגה החדשה מעוניינת למנוע התקפות של חיזבאללה וארגונים אחרים - אך זה לוקח זמן כיוון שקשה לשלוט על מה שקורה בדרום לבנון במאת האחוזים"#חדשותהשבת pic.twitter.com/TTDD0xisjm
— כאן חדשות (@kann_news) March 22, 2025
הגורם הוסיף: "קשה לשלוט במאת האחוזים על מה שקורה בדרום לבנון לנוכח מצבה העדין של המדינה במשך שנים. בישראל צריכים להיות מודעים לזה".
מוקדם יותר היום הכחיש חיזבאללה רשמית כל קשר לירי הרקטות מדרום לבנון אל עבר מטולה הבוקר. בארגון אומרים כי "טענות ישראל הן תירוץ להמשך תוקפנותה כלפי לבנון, שלא נפסקה מאז ההכרזה על הפסקת אש". בהודעה שפרסם, חיזבאללה שב ומאשר את מחויבותו להסכם הפסקת האש, ואת התייצבותו מאחורי המדינה הלבנונית בכל הקשור לטיפול במה שהגדיר "ההסלמה הישראלית המסוכנת".
