שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התראיין היום (שלישי) בתוכנית "צבע הכסף" בכאן רשת ב, אחרי אישור התקציב לשנת 2025. השר הדף טענות על גזירות כלכליות ותקף את חברות דירוג האשראי וההסתדרות.
"יש כבר שנה וחצי קמפיין תבהלה פוליטי על כך שהכלכלה קורסת. סוכנויות הדירוג שמסתכלות על הכלכלה נותנות ציון טוב. יש להן כמובן ביקורת על הסיכונים, אבל הן לא ילמדו אותנו איך לנהל את מלחמת הקיום שלנו", גרס.
מוקדם יותר היום אושר תקציב המדינה לשנת 2025 ברוב של 66 חברי כנסת בקריאה שנייה ושלישית. 52 חברי כנסת התנגדו. חברי האופוזיציה הניפו שלטים עם מספר החטופים ומחוץ למשכן נעצרו שישה מפגינים נגד הממשלה.
"ההסתדרות לא תשבות", קבע סמוטריץ'. "יש לנו שיתוף פעולה טוב מאוד עם ארגונים במשק. יש מחלוקות לגיטמיות, אבל לא לגיטימי לעשות שימוש בכלי העבודה המאורגנת למטרות פוליטיות".
על הכספים הקואליציוניים שנכללו בתקציב, בסך כחמישה מיליארד שקלים, אמר שר האוצר: "זו השיטה הפוליטית שעובדת במדינת ישראל. אנחנו לא הממשלה הגדולה הראשונה, שנזכיר את ממשלת לפיד? אנחנו מנסים כל הזמן להשתפר".
בריאיון התייחס השר גם למחלוקת סביב פיטורי ראש שב"כ רונן בר. "אני לא מבין איך הסיפור הזה יצא מפרופורציה. ראש שב"כ אחראי לאסון הנורא בתולדות ישראל והיה צריך ללכת מזמן. הוא לקח אחריות רק בדיבורים".
לדבריו, הממשלה רשאית לפטר את בר מתוקף חוק שב"כ. "הוא צריך לתת לנו דין וחשבון ואנחנו רשאים להפסיק את כהונתו. הוא קיבל מודיעין בליל הטבח ולא קיבל את ההחלטות הנכונות", אמר, והסביר כי אשמת הדרג המדיני במחדל 7 באוקטובר לא גוררת משמעויות דומות. "כשיגיעו הבחירות נראה אם הציבור הישראלי ימשיך לתת בנו אמון".
"אני שר בממשלה וזה קרה במשמרת שלי, אבל אני נלחמתי נגד גירוש גוף קטיף ואני וחבריי התרענו שחמאס לא מורתע. אין קשר בין האחריות שיש לי לבין מי שיש לו אחריות ישירה, כשל וצריך ללכת הביתה".
בתשובה לשאלות על מעורבות הציבור החרדי בצבא ובכלכלה השיב השר: "יש לי בן בצבא, שלושה אחים, וגם גיסים ואחיינים שנלחמים כעת. יש הרבה מאוד אנשים שלא מתגייסים, זו בעיה ידועה וכואבת ואנחנו נחושים לשנות אותה. אנחנו נחושים להביא שינוי, אבל אנחנו לא רוצים לריב".
על הסרטון שבו תועד השר יצחק גולדקנופף כשהוא רוקד לצלילי שיר אנטי-ציוני והמילים "נמות ולא נתגייס" אמר סמוטריץ': "זה חמור מאוד, אין לי מילים טובות לומר על זה. אני יכול לקבל ויכוח אידיאולוגי איתם, אבל לא מוכן לקבל זלזול במדינת ישראל ובלוחמים הקדושים שנפלו. אני מגדולי המבינים את החשש החרדי ושזה תהליך, אבל אני רוצה להביא לשילוב יותר טוב שלהם בצבא ובשוק התעסוקה. אנחנו צריכים אותם איתנו".