ברקע הרחבת המערכה

דיווח: לקראת הסכמות על החזרת הסיוע ההומניטרי לעזה

דיווח: לקראת הסכמות על החזרת הסיוע ההומניטרי לעזה
על פי אתר "אקסיוס" האמריקני, ישראל, ארה"ב ונציגים של קרן בינלאומית חדשה קרובים להסכמה על מנגנון לחידוש העברת הסיוע ההומניטרי לעזה. חברה אמריקנית פרטית תהיה אחראית על חלוקת הסיוע ואבטחה באתרים. צה"ל לא יהיה נוכח בַּמתחמים עצמם ולא יעסוק בהפצת הסיוע, אך יאבטח את האזור הכללי
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
משאיות עם סיוע הומניטרי נכנסות לרצועת עזה
משאיות עם סיוע הומניטרי נכנסות לרצועת עזה צילום: AP Photo/Tsafrir Abayov

ארצות הברית, ישראל וּנציגים מקרן בין-לאומית חדשה קרובים להסכמה על מנגנון לחידוש העברת הסיוע ההומניטרי לעזה, בלי שהסיוע ינוהל בידי חמאס - כך דווח הלילה (שבת) באתר החדשות האמריקני "אקסיוס".

על פי הדיווח, שמתבסס על שני גורמים ישראלים וגורם אמריקני הבקיאים בתוכנית המתגבשת, ישראל תקים מתחמים מוגנים בעזה, ואזרחים יוכלו להגיע אליהם פעם בשבוע לקבל חבילת סיוע משפחתית. חבילת הסיוע מתוכננת להספיק לשבעה ימים.

חברה אמריקנית פרטית תהיה אחראית לחלוקת הסיוע ולאבטחה באתרים. צה"ל לא יהיה נוכח בַּמתחמים עצמם ולא יעסוק בהפצת הסיוע, אך יאבטח את האזור הכללי.

גורמים בישראל אמרו ל"אקסיוס" כי הכוונה היא להפעיל את המנגנון הֶחדש לפני הרחבת המערכה הקרקעית בעזה – צעד שצפוי להתבצע עוד החודש, אם לא תהיה התקדמות בעסקת החטופים.

בכירי צה"ל הציגו אתמול לדרג המדיני את התוכנית להגברת הלחץ הצבאי, שכוללת השתלטות על שטחים בדומה למה שנעשה ברפיח. עוד כוללות התוכניות בידוד של אזורים ברצועה, איתור וחיסול מחבלים מעל ומתחת לקרקע, ולבסוף הישארות של צה"ל באותם המקומות וכיבושם בפועל במטרה להביא את חמאס להתגמש במשא ומתן.

תמונות לווין חדשות שפורסמו אמש בחדשות כאן 11 חושפות אזור הומניטרי חדש שצה"ל בונה בדרום הרצועה, סמוך לציר מורג וציר פילדלפי. ישראל צפויה לאפשר הכנסה מבוקרת של סיוע הומניטרי משם, שיחולק על ידי חברה אזרחית אמריקנית כדי שלא יגיע לידי חמאס.

על פי הערכות במערכת הביטחון, המחסנים בעזה צפויים להיגמר בעוד קצת יותר משבועיים, כך שישראל תהיה חייבת להכניס סיוע לעזה- צעד שצפוי לשרת את המשך הלחימה ולתת לה אשראי בינלאומי.

בחירת העורכת