שגריר ישראל בארצות הברית לשעבר, תא"ל במיל' מייק הרצוג, התראיין הבוקר (שישי) לתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב, והביע את דאגתו מהחשדות במסגרת פרשת קטרגייט.
"הפרשה הזו מדאיגה אותי מאוד", שיתף הרצוג. "התערבות של מדינה כמו קטר בליבת הממסד הביטחוני ובמוקד קבלת ההחלטות בישראל - זה מאוד מטריד. אני מקווה שהחקירה תגיע לשורש האמת. זה דבר שצריך להטריד כל אזרח בישראל".
האזינו לריאיון המלא עם מייק הרצוג בכאן רשת ב
Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/OmnyEmbed.cshtml)למרות הדאגה, הרצוג לא הופתע מהחשדות, והסביר כי זו היא שיטת הפעולה של קטר בעולם: "זו שיטת פעולה ידועה, גם בארצות הברית. הם משתמשים בכסף הרב שלהם כדי לקנות השפעה. הם משחקים עם הטובים ועם הרעים, הם פלרטטו גם עם הגרועים שבאויבינו. הם אפילו הצליחו לבסס להם מעמד יציב בארצות הברית, משני צידי המתרס הפוליטי. דפוס ההתנהגות לא מפתיע אותי".
"כאזרח ישראלי אני מודאג מההשלכות על הביטחון שלנו", הוסיף. "אם קטר מפעילה אנשים במוקד קבלת ההחלטות הישראלי, כדי להשפיע על המדיניות או כדי לייצר מסרים שעולים בקנה אחד עם האינטרס שלה, זה פוגע באינטרס שלנו".
כשנשאל הרצוג אם במסגרת תפקידו כשגריר בזמן המלחמה הופתע לרעה ממסרים שיצאו מישראל הפתיעו אותו לרעה, סיפר: "היו מקרים שבגלל סיבות שלא ידעתי אותן או שקשורות במערכת הפנימית בישראל יצאו מ"גורם מדיני" מסרים כאלה. גם היום יוצאים מדי פעם מסרים כאלה ואחרים, שכל אחד יישפוט".
בתחילת הריאיון, התייחס הרצוג גם לנושא הנורמליזציה עם סעודיה, שנראה שמתרחקת מיום ליום. "היות שישראל מתכננת להרחיב את הפעולה בעזה, הנורמליזציה מתרחקת. הייתה הזדמנות בעבר, כולל לפני כמה חודשים. זה התפספס בגלל יותר מגורם אחד".
"אני חושב שנכון שישראל צריכה להציב את זה כיעד מאוד גבוהה", אמר הרצוג. "אני לא חושב שנתניהו לא רוצה נורמליזציה אבל הוא לא מוכן לשלם את המחיר של זה. בעיני זה החמצה".
