סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה הערב (שלישי) כי חפציו של המרגל הישראל אלי כהן הושבו לישראל באישור ההנהגה בסוריה ובמטרה להביא לרגיעה עם ישראל ולהראות רצון טוב לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. על פי הדיווח, השבת החפצים נעשתה באישור ישיר של א-שרע.
גורם ביטחוני סורי מסר לסוכנות הידיעות כי החפצים הוצעו בתחילה לישראל כמחווה לא ישירה של א-שרע, שרוצה ברגיעה עם ישראל ובבניית אמון מול הנשיא טראמפ. עוד דווח כי המורדים הסורים מצאו את החפצים של כהן לאחר שהפילו את משטר אסד.
לפי הדיווח, הנשיא ויועציו החליטו להשתמש בחפצים כמנוף לחץ מול ישראל. הגורם הביטחוני מסוריה אמר כי א-שרע הבין שהחפצים של אלי כהן חשובים לישראל, וכי השבתם יכולה להוות מחווה דיפלומטית משמעותית.
ברויטרס דווח גם כי בנוסף לשיחות העקיפות בין ישראל לבין סוריה שתווכו על ידי איחוד האמירויות, יהיו ערוצים דומים נוספים.
עוד בנושא