הדיווח ברויטרס כי חמאס הסכים היום (שני) להצעתו של שליחו של טראמפ למזרח התיכון סטיב ויטקוף להפסקת אש בעזה הביא לקרב גרסאות בין גורמים בשני הצדדים, וגרר הכחשה של גורם ישראלי המעורה במגעים, לפיה "כל צד מסכים למתווה אחר".
"בשורות היום או מחר": @SuleimanMas1 על האמירה של נתניהו בנוגע למשא ומתן להחזרת החטופים - והתגובות#מהדורתכאןחדשות pic.twitter.com/cKUmv3fHV8
— כאן חדשות (@kann_news) May 26, 2025
איפה עומדים המגעים לשחרור חטופים, ומהם הפערים בין הדרישות?
לפני כמה חודשים, ויטקוף גיבש הצעה לשחרור חטופים על מנת להוציא את המגעים מקיפאון. הוא הציע לשחרר את כל החטופים בשתי פעימות - מחציתם ביום הראשון של ההסכם, ולאחר מכן הפסקת אש ארוכה של כחודשיים, שבמהלכה יתקיים משא ומתן על הפסקת המלחמה. אם יהיו הסכמות - חמאס ישחרר את יתר החטופים.
ישראל הסכימה לאותו המתווה, וכך גם לדיונים על סיום המלחמה - אם חמאס יתפרק מנשקו. ארגון הטרור סירב להצעה. מאז, המתווכות מנסות למצוא כל מיני נוסחאות אחרות המתבססות על מתווה זה.




כאמור, היום אמרו בחמאס כי הם מסכימים להצעתו של ויטקוף, ומוכנים לשחרר 10 חטופים חיים - אך בשתי פעימות ולא בפעימה אחת. ישראל סירבה להצעה זו, הכוללת גם ערבויות אמריקניות לסיום המלחמה.
בשורה התחתונה, חמאס דורש את סיום המלחמה בתמורה לשחרור כל החטופים, אך ישראל מסרבת לסיים אותה ללא הכרעה מוחלטת של חמאס, עד המחבל האחרון. איך הסכמות - ולכן ישראל מאיימת בהרחבת המלחמה.