נתניהו הבהיר כי לא יקודם חוק גיוס עד שבועות, החרדים מאיימים בבחירות

נתניהו הבהיר כי לא יקודם חוק גיוס עד שבועות, החרדים מאיימים בבחירות
בפגישה ארוכה שנערכה אתמול בין יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ יולי אדלשטיין לנציגי החרדים לא נרשמה התקדמות. אנשי רה"מ העבירו מסר לח"כים החרדים: "אין סיכוי לעמוד באולטימטום שהצבתם"
מחבר יערה שפירא מחבר יערה שפירא
גפני גולדקנופף
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו העביר לחברי הכנסת החרדים מסר שלפיו "אין סיכוי לעמוד באולטימטום של קידום חוק גיוס עד שבועות" כפי שדרשו - כך פורסם הערב (שלישי) במהדורת כאן חדשות. זאת, לאחר ניסיון משא ומתן נוסף שלא צלח. 

 

בפגישה ארוכה שנערכה אתמול בין יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ יולי אדלשטיין לנציגי החרדים לא נרשמה התקדמות, והמפלגות החרדיות איימו בגלוי בהקדמת הבחירות.

אתמול אישרה הממשלה את גיוס חיילי המילואים בצו 8 במספר מרבי של עד 450 אלף חיילים עד ל-31 באוגוסט 2025, למרות קושי משפטי משמעותי שעולה מהחלטתה. מדובר במספר שיא של משרתים שאושר מאז 7 באוקטובר.

בחוות הדעת המשפטית נכתב כי ישנו קושי משפטי משמעותי בהארכת צווי 8 לאנשי המילואים, כיוון שהממשלה לא פועלת באופן מיטבי כדי להגביר את גיוס בני הציבור החרדי. בהצעת ההחלטה נכתב גם כי העלות המוערכת לחייל מילואים למשלם המיסים עומדת על אלף שקלים ליום.

בחירת העורכת