בערוץ אל-ערביה הסעודי פרסמו אמש (חמישי) כביכול את טיוטת מסמך ההסכם האפשרי בין ישראל לחמאס. המסמך מורכב מ-13 סעיפים, תחת הכותרת "מסגרת המשא ומתן בעניין הסכם הפסקת אש קבועה". למעשה, המסמך מכיל את הרוב המוחלט של הפרטים המוכרים שדווחו כחלק מההצעה:
1. הפסקת אש למשך 60 יום, שבמהלכה טראמפ ערב לכך שישראל מחויבת להפסקת האש.
2. ישוחררו 10 חטופים חיים ו-18 חללים ישראלים מתוך 58 החטופים. הם ישוחררו ביום הראשון והשביעי של הפסקת האש – חצי מהחטופים החיים והמתים בכל פעימה (5 ו-9 בכל פעם).
3. הסיוע ההומניטרי – הסיוע ההומניטרי יועבר לעזה מיד עם הסכמת חמאס על הסכם הפסקת האש. כל הסכם בעניין הגעת הסיוע ההומניטרי לתושבים האזרחים יחויב במהלך פרק הזמן של הפסקת האש. הסיוע יחולק באמצעות ערוצים מוסכמים שיכללו את האו"ם והסהר האדום
4. כל הפעילות הצבאית הישראלית ההתקפית בעזה תיפסק עם כניסתה של הפסקת האש לתוקף. במהלך הפסקת האש, הפעילות האווירית של ישראל תופסק ל-10 שעות או 12 שעות במהלך הימים שבהם יתבצעו חילופי החטופים והאסירים.
5. בעניין פריסת כוחות צה"ל – ביום הראשון אחרי שחרור הפעימה הראשונה תהיה פריסה מחדש בחלק הצפוני של עזה וציר נצרים בהתאם לסעיף 3 הקשור לסיוע ההומניטרי, ובהתאם למפות שהוסכם עליהן. ביום השביעי אחרי שחרור הפעימה השנייה, תהיה פריסה מחדש בחלק הדרומי של עזה בהתאם לסעיף 3 הקשור לסיוע ההומניטרי ובהתאם למפות שיוסכם עליהן. הצוותים המקצועיים יבהירו את גבולות הפריסה מחדש הסופית במהלך "מו"מ הקירבה".
6. ביום הראשון יחל משא ומתן בחסות המתווכות שיהיו ערבות לסידורים הנחוצים להפסקת אש קבועה, באופן שיכלול מפתחות ותנאים לשחרור כל החטופים הישראלים שנותרו בתמורה למספר מוסכם של אסירים פלסטינים בבתי הכלא הישראליים, הסוגיות הקשורות לפריסה מחדש ונסיגה של הכוחות הישראליים וסידורי הביטחון ארוכי הטווח ברצועת עזה. הסידורים הקשורים ליום שאחרי בעזה וששני הצדדים עשויים להציג, הכרזה על הפסקת אש קבועה.
7. תמיכה נשיאותית – הנשיא טראמפ רציני בעניין המחויבות של הצדדים להסכם הפסקת האש ומתעקש על קיום משא ומתן בזמן הפסקת האש הזמנית, ואם הוא יסתיים בהצלחה בין הצדדים, הדבר יביא לפתרון קבוע לסכסוך.
8. בתמורה לשחרור 10 החטופים הישראלים החיים ובהתאם לתנאים של השלב הראשון מההסכם של ה-19 בינואר, ישראל תשחרר 125 אסירים כבדים שנשפטו למאסרי עולם, ו-1,111 עצורים מעזה שנתפסו אחרי השבעה באוקטובר. במקביל, בתמורה ל-18 החללים שישראל תקבל, היא תמסור 180 הרוגים עזתים שנמצאים בידיה. דבר זה יתבצע באופן מתוזמן ובהתאם למנגנון מוסכם בין הצדדים וללא טקסים פומביים. חלק מהשחרורים יתבצעו ביום הראשון וחלק ביום השביעי.
9. ביום העשירי בחמאס ימסרו מידע מלא, כלומר אותות חיים ותמונת מצב רפואית לגבי שאר החטופים. בתמורה ישראל תמסור מידע מלא על הפלסטינים שהיא עצרה בעזה מאז ה-7 באוקטובר ולגבי מספר ההרוגים העזתים שנמצאים בידיה. חמאס תהיה מחויבות לערוב לביטחונם ולשלומם של החטופים בזמן הפסקת האש.
10. יש להשלים את המשא ומתן בעניין הסידורים הנחוצים להפסקת אש קבועה בתוך 60 יום. כאשר יושג הסכם, כל החטופים החיים שנותרו בשבי מתוך רשימת ה-58 ישוחררו. אם המשא ומתן לא יסתיים בפרק הזמן של הפסקת האש, קרי ה-60 יום, אז יהיה ניתן להאריך את הפסקת האש הזמנית בתנאים ולפרק זמן שיוסכם עליו מצד שני הצדדים, כל עוד שני הצדדים מנהלים את המשא ומתן בכוונה טובה.
11. מבחינת הערבות, המתווכות – ארצות הברית, מצרים וקטר - יהיו ערבות להמשך הפסקת האש למשך 60 יום ולכל הארכה שתוסכם. הם יערבו לקיום דיונים רציניים בעניין הסידורים הנחוצים להפסקת האש וישקיעו כל מאמץ אפשרי כדי להבטיח את השלמת המשא ומתן הנזכר לעיל.
12. השליח המיוחד, סטיב וויטקוף, יגיע לאזור כדי להשלים את ההסכם, והוא יעמוד בראש המשא ומתן.
13. הכרזת הנשיא טראמפ: טראמפ יכריז באופן אישי על הסכם הפסקת האש וארצות הברית וטראמפ יהיו מחויבים לפעול כדי לערוב להמשך המשא ומתן בכוונה טובה עד שיושג הסכם סופי.