הדחת היועמ"שית: סביר כי אם הממשלה תספיק לקבוע את השימוע לפני הדחה ליועמ"שית גלי בהרב מיארה לפני הוצאת הצו של בג"ץ, היועמ"שית לא תופיע אליו. מאחר שבשימוע ינכחו אותם השרים שהחליטו על עצם קיום השימוע, מדובר בהליך למראית עין
בנוסף, בג"ץ צפוי להוציא צו ביניים שיקפיא את הדחת היועמ"שית גלי בהרב מיארה אותה קידמה היום הממשלה. הוצאת הצו תגרום לכך שהיועמ"שית לא תזומן לשימוע לפני הדחה בפני שרי הממשלה.
הוגשו עתירות לבג"ץ בנוגע להחלטת הממשלה לקדם אץת הדחת היועמ"שית. הצעת ההחלטה של שר המשפטים לוין שאושרה היום בממשלה, תאפשר לשרים לעקוף את הצורך בהתייעצות עם ועדת האיתור, כדי להדיח את בהרב-מיארה מתפקידה.
מוקדם יותר היום, היועמ"שית הגישה את חוות דעתה להצעת ההחלטה, וכתבה: "ההחלטה הבהולה של הממשלה לשנות את דרך סיום הכהונה של היועצת המשפטית, לממשלה אינה חוקית וסותרת את פסיקת בג"ץ".