גורמים בישראל מסרו הערב (שלישי) לכאן חדשות כי בארצות הברית העבירו מסר לאיראן - והזהירו: אל תתקרבו לאתרי הגרעין בהם נותר אורניום מועשר.
אין יכולת העשרת אורניום או ייצור טילים, אבל עדיין קיים אורניום מועשר שלכוד מתחת לאדמה, וישנם עדיין אלפי טילים בליסטיים שלא הושמדו: @gilicohen10 עם היכולות שנותרו לאיראן#מהדורתכאןחדשות pic.twitter.com/oGntRlu2FD
— כאן חדשות (@kann_news) June 24, 2025
ברקע כניסתה לפועל של הפסקת האש הבוקר, בישראל ובארצות הברית מנהלים מעקב מודיעיני מתמשך אחר המתרחש בשני אתרי הגרעין בפורדו ובאספהאן שהותקפו, ובהם מאוחסן החומר המועשר.
בישראל מעריכים שהחומר, או לכל הפחות מרביתו, נותר באתרים אלו למרות התקיפות. בכיר ישראלי המעורה בפרטים טוען כי לאחר הפסקת האש "זה בידי ארצות הברית מה יקרה אם האיראנים ינסו לחפור ולהוציא את האורניום המועשר החוצה". מדובר בסוגיה שתישאר מרכזית בשיחות המשא ומתן בין איראן לבין המערב.
לאחר 12 ימים של לחימה, הבוקר הממשלה אישרה את הודעת הנשיא טראמפ בדבר הפסקת אש עם איראן. בהודעה מטעם ממשלת ישראל נכתב: "לאור השגת מטרות המבצע, ובתיאום מלא עם הנשיא טראמפ, ישראל הסכימה להצעת הנשיא להפסקת אש דו-צדדית".
עוד נמסר בהודעת הממשלה: "אמש כינס ראש הממשלה בנימין נתניהו את הקבינט יחד עם שר הביטחון, הרמטכ"ל וראש המוסד, כדי לדווח שישראל השיגה את כל יעדי מבצע 'עם כלביא', ואף הרבה מעבר לכך. ישראל הסירה מעליה איום קיומי מידי כפול – הן בתחום הגרעין והן בתחום הטילים הבליסטיים".