לשכת ראש הממשלה החלה לקדם לאחרונה את מינויו של ראש הסגל של נתניהו, צחי ברוורמן, לתפקיד שגריר ישראל בבריטניה - כך פורסם הערב (חמישי) במהדורת כאן חדשות. המינוי, אם יאושר, צפוי להיכנס לתוקף בסוף אוגוסט, אז תסיים השגרירה הנוכחית ציפי חוטבלי את כהונתה בתפקיד.
לשכת נתניהו החלה לקדם את מינויו של ראש הסגל צחי ברוורמן לשגריר ישראל בבריטניה | הפרסום של @shemeshmicha#מהדורתכאןחדשות pic.twitter.com/8J5Mu7pNFi
— כאן חדשות (@kann_news) July 10, 2025
רק לאחרונה סיים דובר ראש הממשלה עומר דוסטרי את תפקידו, והיועץ יונתן אוריך הורחק בשל חקירת פרשת קטרגייט. אם ברוורמן יעזוב את תפקיד ראש הסגל, הוא יהיה הבכיר ביותר שפרש מלשכתו של נתניהו.
דיווח על הכוונה למנות את ברוורמן לשגריר פורסם לפני כחצי שנה ב"וואלה", אז הוכחש והמינוי לא קודם, אך בימים האחרונים חל שינוי בנושא.
כזכור, ברוורמן נחקר בנובמבר 2024 בעניין שינוי פרוטוקול שיחה שהתקיימה בבוקר 7 באוקטובר בין נתניהו למזכירו הצבאי. היועמ"שית טרם הודיעה על החלטה בעניינו.
לפי החשד, ברוורמן ניגש לקצרנית שכתבה את תמליל השיחה בין המזכיר הצבאי לראש הממשלה בשעה 06:40 בבוקר של תחילת המלחמה, וביקש לשנות את שעת השיחה ל-06:29. אחרי שסירבה לעשות זאת, לקח בעצמו את התמליל, תיקן את השעה ודרש ממנה להזין את הפרטים המתוקנים.
