ראש האופוזיציה יאיר לפיד העביר ביקורת הבוקר (חמישי) על התקיפה הישראלית בבירת סוריה בכאן רשת ב. "לתקוף את הארמון בדמשק זה ערעור משטר. בעיני זה לא נכון וזה לא משרת שום מטרה אסטרטגית", אמר, אך הדגיש כי ישראל אכן צריכה להתערב להגנת הדרוזים בא-סווידא: "אני חושב שאנחנו צריכים לעזור לדרוזים ולהגן עליהם. האח של אחי הוא אחי".
ראש האופוזיציה אמר שלעמדתו "זה לא נכון לערער את המשטר בסוריה לאור העבודה שארצות הברית ואירופה מעוניינות לייצב את המדינה. אני לא נגד התערבות, אבל בעיני זה לא נכון וזה לא משרת שום מטרה אסטרטגית".
לפיד הדגיש: "ברמה המיידית צריך להגן על הדרוזים. התבצע שם טבח. אבל תקיפה בדמשק היא התנהגות משולחת רסן. המזרח התיכון מסתכל על זה ומבין שאנחנו חושבים שהחוקים לא חלים עלינו".
נשיא סוריה אחמד א-שרע נשא נאום הלילה נאום בעקבות האירועים בדרום המדינה וביקר את התקיפות הישראליות: "היישות הישראלית הרגילה אותנו תמיד בניסיון לפגוע ביציבות שלנו וליצור מלחמות אחים מאז נפילת משטר אסד". לדבריו, ישראל מנסה להפוך את סוריה לזירת אנרכיה ולגרור אותה למלחמה ולחלק אותה.
שר החוץ של ארצות הברית מרקו רוביו התייחס ללחימה בסוריה וטען כי "המצב של הדרוזים מצער, אך מדובר באי הבנה בין הצד הישראלי לסורי". לדבריו, הוא "מקווה שתהיה התקדמות גדולה בשעות הקרובות לסיום הסכסוך".
גורם מדיני אמר אמש כי ארצות הברית הייתה מעורבת בניסיון להביא לרגיעה במצב עם סוריה. לדבריו, גם גורמים נוספים היו מעורבים במאמצים. לפי הגורם, הממשל האמריקני שימש כמתווך בין ישראל לסוריה במגעים להידוק הקשרים בין המדינות בתקופה האחרונה. בשיחה עם כתבים אמר הגורם המדיני כי "הצד השני יודע בדיוק מהן הציפיות שלנו, ואני מקווה שהוא יתעשת בזמן".
"יכול להיות שהלגיטימציה שהמשטר זכה לה שיבשה את אומדן המציאות. כדאי שיתעשת", הוסיף.
