שיגור מסתורי של שתי רקטות בדמשק מדאיג את שלטונו של נשיא סוריה אחמד א-שרע. לא ידוע מי עומד מאחורי הירי הזה, אבל ייתכן מאוד שזה קשור להתקרבות של א-שרע לארצות הברית.
במודיעין הסורי מעריכים כי שיגור שתי הרקטות שנפלו אמש בשכונת היוקרה "אל-מזה" במערב דמשק, כוון לארמון הנשיאות בבירת סוריה ועל כן היה מדובר בניסיון שכשל. כך דווח הערב (שבת) במהדורת כאן חדשות בכאן 11. על פי הדיווח, הארמון רחוק קילומטרים ספורים מהמקום שבו בוצע השיגור מחוץ לדמשק.
גורם סורי ל-@kaisos1987: הרקטות שהתפוצצו בשכונת יוקרה במערב דמשק כוונו לארמון הנשיאות של א-שרע, שסופג ביקורות מגורמים קיצוניים על התקרבותו לארה"ב#מהדורתכאןחדשות עם @AyalaHasson pic.twitter.com/xG34E5qfMs
— כאן חדשות (@kann_news) November 15, 2025
עד כה אין בהירות לגבי הגורם הספציפי שעומד מאחורי השיגור החריג, אך בקרב הגורמים האסאלמיסטיים הקיצונים בסוריה, שמאגפים את שלטון א-שרע, ישנו חוסר שביעות רצון גובר מההתקרבות שהוא מוביל לארצות הברית, בייחוד אחרי ביקורו האחרון בבית הלבן - וההצטרפות של סוריה לקואליציה הבין-לאומית נגד דעאש.
במקביל, בשבועון דעאש כתבו על נשיא סוריה א-שרע: "האיש הוא מרגל בין-לאומי בשורות הקואליציה הצלבנית כבר שנים רבות, בהן הוכיח את רצינותו ואת נאמנותו למפעיליו בדם טובי לוחמי הג'יהאד".
