מנהיגי הציבור הליטאי, הרב לנדו והרב הירש, הודיעו הבוקר (רביעי) לחברי הכנסת ממפלגת דגל התורה כי הוחלט לתת אור ירוק לקידום חוק הגיוס בוועדת החוץ והביטחון בהקדם.

עוד נמסר בהחלטה כי לאחר שתוגש הצעת החוק במלואה ועוד בטרם ההצבעה בכנסת, ההצעה תובא בפני גדולי ישראל ושם יוחלט סופית לגבי אופן ההצבעה על החוק.
בליכוד כעסו בעקבות הודעת דגל התורה, כי ציפו לתשובה חד-משמעית בעד או נגד החוק. במפלגה שוקלים כעת כיצד להגיב. כל עוד שאין ודאות סביב היתכנות חוק הפטור מגיוס, במפלגת השלטון לא מעוניינים לספוג את המחיר הציבורי.
סיעת דגל התורה מבקשת מציבור בני התורה ולומדיה דווקא בתקופה זו שאנו זקוקים להרבה סיעתא דשמיא שימשיכו לעסוק בתורה בהיכלי הישיבות והכוללים", מסרו מהמפלגה. "אנו סמוכים ובטוחים שבזכות ריבוי לימוד התורה והיצמדות לדעת גדולי התורה שליט"א, נזכה להגדיל תורה ולהאדירה שזו השמירה הגדולה על עם ישראל כולו".
חוק הגיוס לא קודם בוועדת החוץ והביטחון עד כה למרות חרם ההצבעות של המפלגות החרדיות על הקואליציה בגלל ההמתנה להוראות הרבנים, ובפרט הרב לנדו.
מאז פתיחת כנס החורף של הכנסת לא התקיימו בוועדת החוץ והביטחון דיונים על חוק הגיוס. בינתיים, נמשך חרם ההצבעות של המפלגות החרדיות על הקואליציה, שהופר עד כה בכנס זה בתמורה לקידום חקיקה דתית.