שרים בקבינט המדיני-ביטחוני אמרו כי אם התעצמות חמאס תימשך לא יהיה מנוס מעוד מהלך צבאי בעזה - כך פורסם הערב (שישי) במהדורת כאן חדשות.
רוחות מלחמה בקבינט: השרים קיבלו עדכונים על הזירות בעזה ובלבנון. בכירים בישראל: "אם חמאס ימשיך להתעצם - לא יהיה מנוס ממהלך צבאי" | @SuleimanMas1 עם הפרטים#חדשותשישי עם @MoavVardi pic.twitter.com/NHjW7YOcF7
— כאן חדשות (@kann_news) November 21, 2025
אתמול במהלך ישיבת הקבינט הציגה מערכת הביטחון לשרים את תמונת המצב בזירת הרצועה. לפי מקורות, בישיבה הוצגו ראיות להתעצמותו של חמאס מבחינה צבאית ושלטונית, וכן לחוסר הרצון של הארגון להתפרק מנשקו.
בכיר ישראלי אמר לכאן חדשות: "אם האמריקנים לא יצליחו להביא לפירוק חמאס מנשקו - יהיה לנו את הקרדיט לעשות זאת בעצמנו".
בישיבה הציגה מערכת הביטחון נתונים גם לגבי התעצמותו של חיזבאללה בלבנון, וכן על אוזלת ידה של ממשלת לבנון לאכוף את הסכם הפסקת האש.
ישראל ממשיכה בינתיים לתקוף בדרום לבנון, אך לבקשת ארצות הברית נמנעת בשלב זה נמנעת מלתקוף בבירה ביירות. שרים בקבינט אומרים שבדומה לעזה, גם המצב בדרום לבנון ידרוש "טיפול כירורגי" בשלב מסוים.
עוד בנושא
