שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר היום בישיבת סיעת הציונות הדתית כי הנוסח הנוכחי של חוק הגיוס "לא מאפשר תמיכה בו" - כך פורסם הערב (שני) במהדורת כאן חדשות.
סמוטריץ' הסכים לבסוף עם המתנגדים ממפלגתו, לא לפני שנזף בשר אופיר סופר על שהביע התנגדות לחוק בפומבי. סופר אמר היום: "אצביע נגד החוק גם אם המשמעות תהיה שראש הממשלה יפטר אותי מתפקידי כשר", והוסיף: "אעשה ככל שביכולתי לשכנע את חבריי בציונות הדתית להתנגד לחרפה המוצעת". גם חברי הכנסת מיכל וולדיגר ומשה סולומון מהציונות הדתית הודיעו כי יתנגדו לחוק במתכונתו הנוכחית.
מפלגת הציונות הדתית התכנסה הערב כדי להחליט לגבי התיקונים שיש לדרוש בחוק כתנאי לתמיכה בו. בכיר בקואליציה אמר: "רוב הח"כים בליכוד יתיישרו, אבל החוק לא יעבור בהיעדר הסכמות עם סמוטריץ'".
סמוטריץ' בישיבת סיעתו: "הנוסח הנוכחי של חוק הגיוס לא מאפשר תמיכה". המפלגה תתכנס הערב להחליט איזה תיקונים לדרוש. הפרסום הראשון של @yaara_shapira #מהדורתכאןחדשות עם @talberman pic.twitter.com/OUMgAdeldM
— כאן חדשות (@kann_news) December 1, 2025
מוקדם יותר היום מסרה סיעת הציונות הדתית כי תצביע רק בעד "חוק שיביא לגיוס אמיתי ומהיר של חרדים לצה"ל, כדי לענות על צורכי צה"ל ולהקל את העומס על הלוחמים ועל משרתי המילואים ובני משפחותיהם". עוד הודיעה הסיעה כי תקבל "החלטה משותפת" ותפעל כ"סיעה מאוחדת".
בריאיון לתוכנית "בנימיני וגואטה" בכאן רשת ב' אמר היום חבר הכנסת אליהו רביבו מהליכוד כי לא יהיה רוב בקואליציה לחוק הגיוס בנוסחו הנוכחי. "אני אומר את זה מתוך ידיעה, לא מתוך ניחוש", הסביר.
בשבוע שעבר פורסם בכאן חדשות כי לפחות חמישה חברי כנסת מהקואליציה הודיעו שלא יתמכו בנוסח החוק הנוכחי. זאת, לאחר שבקואליציה בדקו אם בהצבעה במליאת הכנסת יהיה רוב לחוק כפי שהוגש לוועדת החוץ והביטחון.
