מזכיר הממשלה יוסי פוקס התייחס היום (חמישי) לחוק הגיוס בריאיון לתוכנית "הבוקר הזה" בכאן חדשות ברשת ב', בצל ביטול הצהרת ראש הממשלה נתניהו בנושא. לדבריו, "ראש הממשלה עומד מאחורי חוק הגיוס, הדברים ייאמרו גם באופן פומבי".
פוקס אמר כי אינו יודע מדוע בוטלה הצהרתו של נתניהו בנושא, אך הדגיש כי הוא יתייחס לנושא: "מתי, איך ובאיזה צורה - זה ראש הממשלה יחליט".
האזינו לריאיון המלא
"הנוסח המתוקן אינו שונה במהותו מהחוק שסוכל על ידי ח"כ אדלשטיין. בגדול זה אותו חוק", טען פוקס. מזכיר הממשלה גם טען כי מעצר עריקים אינו מסייע להרתעה נגד התופעה: "מי שחשב שכתוצאה מפסק דין של בג"ץ או מבצעי מעצרים של חרדים נעלה את שיעור המתגייסים לצה"ל - טעה. מה לעשות? כמו שאין אפשרות שמישהו ישנה את השקפת עולמי, להם יש את השקפת עולמם".
"מדובר בתהליך", אמר פוקס. "זה דבר שצריך להבין אותו, אין דרך אחרת לשנות, לעשות תהליך מהסוג הזה, שלא בדרך מדורגת עם יעדי גיוס וסנקציות אישיות - שלא היו בחוק המקורי".
עוד הבוקר, שער השבועון החרדי "משפחה" הציג ריאיון עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון בועז ביסמוט וציטט מדבריו: "אתה לא יכול להכריח אנשים להתגייס לצבא. מה, תשים את כולם בכלא?". ציטוט נוסף שהופיע על שער העיתון: "אני אדם שאוהב ומכבד את החרדים. לא אתן להגיע למחוזות האלה".
דבריו של ביסמוט עוררו הבוקר סערה ברשתות החברתיות. בארגון "אמהות בחזית" קראו להדחתו המיידית של ביסמוט מראשות הוועדה, ואמרו כי דבריו ממחישים אפלייה ממסדית.
דיונים נוספים על חוק הגיוס נקבעו לשבוע הבא בוועדת החוץ והביטחון.