חברי הכנסת החרדים מאיימים שיתמכו בפיזור הכנסת אם לא יוגבר קצב הדיונים בחוק הגיוס - כך פורסם הערב (שני) במהדורת כאן חדשות.
החרדים במסר לרה"מ נתניהו: הגבירו את קצב הדיונים בחוק הפטור מגיוס או שנפזר את הכנסת כבר עכשיו. @yaara_shapira עם האיום – ומדוע הוא מועבר כעת#מהדורתכאןחדשות עם @TaliMoreno_ pic.twitter.com/7ccBjQMAJ4
— כאן חדשות (@kann_news) December 15, 2025
במסר שהועבר ללשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו הובהר כי אם הקצב לא יוגבר הם לא יסתפקו רק באי-תמיכה בתקציב, אלא גם יביאו לבחירות.
האפשרות להעלות להצבעה את החוק לפיזור הכנסת נוצרה מחדש רק השבוע, בשל הכלל הפרלמנטרי שלפיו הצעה שנפלה בהצבעה במליאה לא תעלה שוב להצבעה במשך חצי שנה. רק כעת חלפו שישה חודשים מאז ההצבעה שנכשלה ערב התקיפה באיראן.
ביום חמישי האחרון פורסם בכאן חדשות כי נתניהו נפגש עם חברי כנסת מיהדות התורה בנושא הפטור מגיוס, ואמר להם כי הליכה לבחירות "תהיה טעות". לדבריו, "את חוק הגיוס צריך להסביר לציבור, ואני מאמין שלא יהיו יותר משניים או שלושה מתנגדים מהקואליציה בסופו של דבר. אנחנו נידרש להשלים את החקיקה הזאת בהקדם האפשרי".
כפי שפורסם לראשונה בכאן חדשות, גם מפלגת הציונות הדתית צפויה לתמוך בחוק הפטור מגיוס, בעקבות התייעצות שנערכה עם רבני המפלגה, ובצל התנגדות פנימית. בתוך כך, הח"כים החרדים עצרו השבוע את חרם ההצבעות שלהם ושבו להצביע עם הקואליציה.
עוד בנושא
