ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הערב (שני) סרטון בנושא ועדת החקירה "הממלכתית המיוחדת" לבדיקת אירועי 7 באוקטובר, שהצעת החוק בעניינה אושרה מוקדם יותר היום בממשלה.
נתניהו עם שם חדש לוועדת החקירה ל-7/10: "ועדת חקירה 'ממלכתית מיוחדת', ועדה שוויונית בין אופוזיציה וקואליציה, היא הדרך הנכונה לברר את האמת"@SuleimanMas1 (צילום: רועי אברהם, לע״מ) pic.twitter.com/EmhtUdFUar
— כאן חדשות (@kann_news) December 22, 2025
"מדובר כאן בוועדת חקירה בלתי תלויה, עם סמכויות מלאות, בדיוק כפי שנקבע בחוק ועדות החקירה. בניגוד לנטען, פוליטיקאים לא יהיו חברים בוועדה. הרכב החברים בוועדה ייקבע באופן שוויוני: חצי על ידי הקואליציה וחצי על ידי האופוזיציה", אמר נתניהו בסרטון.
"הממשלה יכולה הייתה להקים ועדת בדיקה ממשלתית, בהרכב שיקבע כולו על ידי הממשלה. אבל אני האמנתי שוועדה כזו הייתה זוכה לאמון של רק חלק מהציבור. באותה מידה, ועדת חקירה שההרכב שלה היה נקבע בלעדית על ידי השופט יצחק עמית, כפי שמציעה האופוזיציה, הייתה מקבלת רק חלק קטן מהציבור שמאמין בה", הוסיף.
לדבריו, "רוב הציבור, חד משמעית, תומך בוועדת חקירה שוויונית - ויש לכך סיבה טובה. אירוע חסר תקדים כמו ה-7 באוקטובר מחייב ועדת חקירה מיוחדת, ועדת לאומית רחבה, שתהיה מקובלת על רוב העם. זו תהיה ועדת חקירה שוויונית. לשום צד לא יהיה שום יתרון במינוי חברי הוועדה".
"זה חשוב לראש הממשלה"; "נשיא העליון - פיראט משפטי": ההקלטות מוועדת השרים
בהקלטות מהדיון שנערך הבוקר בוועדת השרים לחקיקה בנושא הקמת ועדת חקירה פוליטית למחדל 7 באוקטובר, נשמעים השרים במתקפה על מערכת המשפט ועל נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית. לצד ההשתלחות, הודה מזכיר הממשלה פוקס כי החוק "חשוב" לראש הממשלה נתניהו.
האזינו להקלטות
השר יריב לוין: "לגבי נשיא בית המשפט העליון. כידוע, יש מחלוקת כפולה: גם בשאלה של ההכרה במי שמתיימר להחזיק בתפקיד הזה, בפרט נוכח עמדותיו והתנהלותו, וגם בשל העובדה שמערכת המשפט צריכה להיות מרכיב מרכזי בגורמים שאמורים להיבדק במסגרת הוועדה".
השר זאב אלקין: "אני כן בעד ללכת למסלול של ועדת חקירה ממלכתית, רק שהשופט סולברג יקים אותה ולא עמית".
השרה עידית סילמן: "כמי שנמצאת גם בוועדת המנדט, יש תת-אמון במערכת המשפט הישראלית. צריך לומר שהם זכו לזה ביושר, בטח שופט עליון שמתנהג בעבריינות משפטית של ממש, כמו פיראט משפטי. כל מדינת ישראל רואה שהידיים של מערכת המשפט נמצאות עמוק-עמוק בתוך התפיסה הביטחונית של מדינת ישראל. אני חושבת שבסוף האמת יוצאת לאור".
מזכיר הממשלה יוסי פוקס: "החוק הזה, גם ראש הממשלה תומך בו. זה חוק שחשוב לו".
ראש הממשלה נתניהו אמר בדיון: "הוועדה תשאל את כל השאלות. צריך לבדוק את קבלת ההחלטות מאוסלו ועד הסרבנות בתקופת הרפורמה המשפטית. הוועדה צריכה לקום כמה שיותר מהר".
בסיום הדיון אישרו השרים לקדם את חוק ועדת החקירה של ח"כ אריאל קלנר, פרט לשר אלקין שהתנגד, בנימוק שיש לתקן את הסעיף לפיו יו"ר הכנסת הוא שיבחר את נציגי האופוזיציה אם יסרבו לבחור. בהמשך יכונס צוות השרים לקביעת המנדט לוועדת החקירה, בראשות ראש הממשלה נתניהו.
