השרה להגנת הסביבה עידית סילמן מהליכוד התייחסה הערב (שלישי) בריאיון בכאן חדשות ברשת ב' לחקירת הפצ"רית ולעובדה שהמפכ"ל עדיין לא הציג את מסקנות החקירה: "אני חושבת שזה גרוע וזה חמור, ואני שואלת ממה דני לוי המפכ"ל מפחד? והאם גם עליו מחזיקים משהו?".
"אני מקווה מאוד שהוא לא מאוים", המשיכה. "אני מנצלת את הבמה הזאת ושואלת גם עכשיו, מה קורה? מפכ"ל המשטרה, אנחנו נשמח לדעת מה קורה עם חקירתה של הפצ"רית, עם חקירתה של היועמ"שית, עם שרון אפק שהלך לבקר את הפצ"רית בביתה ופועל בניגוד עניינים. אנחנו נשמח לקבל תשובות על הדברים האלה, לא בבית המשפט, שם הדברים האלו כבר מבושלים".
יצחק עמית פועל בעבריינות משפטית ומייצר סטנדרטים כפולים לעצמו ולאזרחים אחרים. מי שדורס אותנו ברגל גסה זה בית המשפט העליון פעם אחר פעם
סילמן תקפה בריאיון גם את נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית וטענה: "הוא פועל בעבריינות משפטית ומייצר סטנדרטים כפולים לעצמו ולאזרחים אחרים. לו מותר הכול - מותר לו לעבור עבירות בנייה, מותר לו להחיל סטנדרטים כפולים, הוא עושה את הדברים האלו מהמקפצה. פיראט משפטי".
היא המשיכה: "הוא לקח את הכוח ופועל בניגוד לחוק. בית המשפט הוא הסמכות העליונה, אבל הוא לא נבחר כחוק, אף אחד לא בחר בו, אף אחד בחיים לא שם פתק".
באשר לפיטורי היועמ"שית אמרה: "סמכות הממשלה למנות ולפטר, אבל לא משנה מה קובע החוק ומה כתוב בחוק, כי תמיד בית המשפט העליון והשופט יצחק עמית וגלי בהרב-מיארה חושבים שהם מעל החוק כדי לשמור על האנשים שלהם. הם לוקחים כוח מנבחרי העם, מעבירים אותו לפקידים שלהם, לאנשים שלהם".
כשנשאלה על דבריו של סמוטריץ' שאמר "נדרוס את יצחק עמית", אמרה סילמן: "אני חושבת שסמוטריץ' טוען שיש כאן אלימות מצד בית המשפט העליון, ואנחנו רואים את זה. אני לא הקשבתי למילים המדויקות. מי שדורס אותנו ברגל גסה זה בית המשפט העליון פעם אחר פעם וזאת עובדה".
אני הייתי מגדירה את אחים לנשק כארגון טרור לכל דבר ועניין. ההסתה הפרועה שלהם גרמה ל-7 באוקטובר
באשר לטענות על הסתה מצד סמוטריץ' בפרט ומצד הקואליציה, טענה: "בוא נדבר על 'אחים לנשק', שלא רק מסיתים אלא באים עם לפידים בוערים לבית ראש הממשלה, מציתים רכבים ומנסים בטבעת אש לסגור אותו. יש כאן הסתה חסרת שחר וסגירת כבישים שלא כחוק. ואף אחד לא פועל. בית המשפט העליון בא ועצר את ה'אחים לנזק' האלה שיצרו פה כאוס?".
עוד אמרה סילמן: "אני הייתי מגדירה את אחים לנשק כארגון טרור לכל דבר ועניין. זה ארגון מסודר באופן שיטתי, יש להם מטרות, הם אומרים אותן. כל ההסתה הפרועה שלהם גרמה לאירוע המטלטל של 7 באוקטובר, הרי הם אמרו שלא יהיה מגלן ולא יהיה חיל אוויר ולא יהיה חיל רגלים ולא יהיו חיילים".
החנינה היא קודם כל עבור מערכת המשפט שתפרה תיקים פה לראש ממשלה מכהן ביודעין
על דברי נשיא ארה"ב טראמפ, שטען שהנשיא הרצוג אמר לו שהנושא של החנינה של נתניהו בדרך, אמרה השרה: "אני מאמינה, כמי שהובילה גם מכתב של שרי הממשלה לטובת החנינה, שתהיה בסוף חנינה. אני ראיתי שהנשיא טראמפ אמר ואני ראיתי שהרצוג ניסה להוציא איזושהי הכחשה כזאת או אחרת".
"העובדה היא שבסוף הנשיא הרצוג מבין שמערכת המשפט הסתבכה עם התיקים התפורים שלה", אמרה, "והחנינה היא קודם כל עבור מערכת המשפט שתפרה תיקים פה לראש ממשלה מכהן ביודעין".
סילמן התייחסה גם לטענות נגד בעלה ואמרה: "בעלי לא הפיל ממשלה. אני אוהבת אותו, מתה עליו, זה הזמן להגיד לשמוליק הלוואי והיה ראש ממשלה. ממש לא במקום נתניהו, שמוליק סילמן יחד עם נתניהו, ראש ממשלה חליפי. הוא מעריץ כמוני את ראש הממשלה נתניהו".