ישראל מתכוונת להציב לחמאס תאריך יעד לפירוק מנשקו, ולקבוע כי אם הארגון לא יעמוד בו, יפעל צה"ל לעשות זאת בעצמו - כך פורסם הערב (שישי) במהדורת כאן חדשות.
ישראל מתכוונת להציב לחמאס תאריך יעד שאם לא יתפרק מנשקו עד אליו, צה"ל יפעל לעשות זאת בעצמו. מקורות ישראלים: מדינות אחרות לא הביעו רצון לסייע בפירוק הארגון מנשק, אלא רק בעבודות שיטור. הפרסום של @SuleimanMas1
— כאן חדשות (@kann_news) January 2, 2026
מתוך #מהדורתכאןחדשות עם @MoavVardi pic.twitter.com/YK5ZNjOXGQ
ראש הממשלה בנימין נתניהו דן בדבר עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בפגישה שקיימו מוקדם יותר השבוע.
בתוך כך, שני מקורות ישראלים אמרו כי בשלב זה לא הביעו מדינות אחרות רצון להגיע לעזה ולסייע בפירוק חמאס, אלא רק לעזור בעבודות שיטור.
ביום שני, נפגש נתניהו עם טראמפ באחוזתו במאר-א-לגו שבפלורידה. במסיבת עיתונאים שקיימו השניים אמר הנשיא האמריקני כי ישראל "עמדה בהסכם" להפסקת המלחמה בעזה וכי לחמאס יינתן זמן מוגבל וקצר להתפרק מנשקו. "אם הם לא יתפרקו מנשק, זה יהיה נורא עבורם", הוסיף. עוד אמר טראמפ בהצהרה כי "מדינות המזרח התיכון רוצות להיכנס לעזה ולמחוק את חמאס - כי זה הדבר הנכון לעשות".
