במערכת אכיפת החוק שוקלים לגבות עדות מראש הממשלה בנימין נתניהו בפרשת המסמכים המסווגים. זאת אחרי ההחלטה של בית משפט השלום היום (חמישי) בה נמתחה ביקורת אודות התנהלות המשטרה בתיק. גביית עדות נוספת מנתניהו תדרוש את אישור היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה.
גביית העדות נשקלת על ידי המשטרה והפרקליטות בהמשך להחלטת השופט מנחם מזרחי בה טען כי קיים "מחדל חקירתי" באי גביית עדותו של ראש הממשלה, והביע תהייה על כך שהמשטרה לא מצאה לנכון לחקור את ראש הממשלה נוכח עדותו של פלדשטיין, לפיה הוא דיווח פיזית לרה"מ אודות כוונתו להביא לפרסום המסמך המסווג. המסקנה שהשופט מזרחי מסיק מכך היא שאילו הייתה מבקשת הוא היה דוחה מכל וכל את הטענה וכי "הרוצה לשקר ירחיק עדיו".
במשטרה צפויים להגיש ערר על ההחלטה בעניין ברוורמן ואוריך, כשיש ספק לגבי הגשת ערר בעניינו של עומר מנצור.
במהדורת כאן חדשות, פרסמנו כי במשטרה מתחו ביקורת על הטיעונים של השופט מזרחי בהחלטתו, ומאשימים כי הוא "עושה הצגה לתקשורת", עוד נאמר כי "צוות החקירה פעל נכון וכנדרש בחקירה, השופט מזרחי חשף דברים שלא בהכרח צריכים להיחשף בעת הזאת, בטח לא בדיון פומבי ובעוד החקירה מתנהלת".
בחלקו השני של הריאיון עם אלי פלדשטיין ושודר בתוכנית "יהיה טוב" בכאן 11. יועץ התקשורת לשעבר של נתניהו טען כי ראש הממשלה ידע על המסמך המסווג וכי הוא זה שעמד מאחורי הדלפתו לעיתון הגרמני "בילד". "הוא (נתניהו) זה שבסוף עמד מאחורי ההדלפה לעיתון", אמר פלדשטיין.
פלדשטיין על הפרסום בבילד: "רה"מ הודה לי עליו. אח"כ סיכמנו על תשובה שהוא לא הכיר את המסמך על ידי הצבא" | הערב ב-21:30, החלק השני בריאיון ב"יהיה טוב" pic.twitter.com/rWXurmlw27
— כאן חדשות (@kann_news) December 23, 2025
כאשר נשאל כמה להבנתו ידע נתניהו על ההדלפה, השיב פלדשטיין: "ידע הכול". לדבריו, הטענה הרשמית שלפיה ראש הממשלה נחשף למסמך לראשונה דרך התקשורת "היא שקר". לטענתו, לא היה ניתן להוציא מסמך רגיש מסוג זה ללא מעורבות של הדרג המדיני הבכיר ביותר: "כדי להוציא מסמך כזה צריך שראש הממשלה יהיה בתמונה – מתחילתו ועד סופו".
