נציג לבנון בוועדה המפקחת על הפסקת האש, סימון כרם, אמר היום (שני) כי היה מעוניין ללכת למשא ומתן ישיר עם ישראל.
"אם הייתי מקבל מנדט מנשיא לבנון, ג'וזף עאון, יושב ראש הפרלמנט נביה ברי וראש הממשלה נוואף סלאם - הייתי הולך למשא ומתן מדיני עם ישראל לא בראס א-נאקורה אלא בתל אביב", הצהיר כרם בריאיון לכלי תקשורת בלבנון, אך הבהיר כי אין עדיין כוונה רשמית בביירות לעבור למשא ומתן מדיני.
כרם, שמונה לתפקידו בדצמבר 2025, חשף כי לבנון קיבלה הודעה ראשונית כי ניתן לקיים את הפגישה הבאה של ועדת הפיקוח על הפסקת האש ב-25 בפברואר, אך לדבריו מדובר במועד לא סופי ושזהות המשתתפים עדיין לא ידועה.
דבריו של כרם מגיעים בצל הדיווחים בתקשורת המקומית על כך שארצות הברית מפעילה לחץ על ביירות להיכנס להסכם מדיני עם ישראל, בכך שתשהה את פעילות ועדת הפיקוח על הפסקת האש, שבה משתתף כרם, ותקים ועדה חדשה בעלת אופי אזרחי שתתמקד במשא ומתן ישיר עם ישראל
בעיתון הכוויתי "אלאנבאא" דווח אתמול, מפי מקורב לרשות רשמית בלבנון, כי ישראל עצמה גם דוחקת בלבנון לנהל שיחות ישירות, באמצעות מתווך או בחסות מדינה אחרת. לדברי המקור, ישראל מעוניינת למנות שר לפגישות ישירות במדינה שלישית, כשהשם שהוזכר הוא קפריסין.
בעוד שהשיח על משא ומתן ישיר בין המדינות נמצא על סדר היום, התקיפות של חיל האוויר על יעדי חיזבאללה ברחבי לבנון נמשכות, עם שורה של תקיפות חיל האוויר נגד יעדי חיזבאללה. משרד החוץ הלבנוני הודיע כי הגיש תלונה לאו"ם נגד ישראל, בקריאה ליישם את החלטה 1701: "ישראל ממשיכה להפר את הריבונות הלבנונית".
