ראש האופוזיציה יאיר לפיד נפגש עם בכירים קטרים לפגישה מצומצמת ללא נציגות של משפחות חטופים, זאת בניגוד לטענתו – כך פורסם היום (שני) בתוכנית "קלמןליברמן" בכאן חדשות ברשת ב'. לאחר הפגישה, שבה השתתף הצוות של לפיד והקטרים, התקיימה פגישה נוספת בהשתתפות משפחות חטופים.
בשתי הפגישות, שהתקיימו ב-12 בינואר בשנה שעברה במלון פור סיזנס בפריז, שיבח לפיד את תפקוד הקטרים במו"מ לשחרור החטופים, והצדדים דיברו על שיפור היחסים בין המדינות ועל שיתוף פעולה בעתיד. בפגישה השנייה השתתפו נציגים של שלוש משפחות חטופים, ולאחריה אכן סיפר לפיד עליה בתקשורת.
אתמול כתב לפיד ברשת X כי "לא היו לי 'פגישות עם קטאר', היתה פגישה אחת ביחד עם משפחות חטופים שכמובן דיווחנו עליה בתקשורת". הוא הדגיש כי "לא קיבלנו בסתר כסף מקטאר בזמן מלחמה כמו בכירי לשכת נתניהו, לא העברנו מיליוני דולרים כל חודש לזרוע הצבאית של החמאס כמו נתניהו עצמו, לא ישבנו בבית הלבן וביקשנו סליחה מקטאר כמו ילדים נזופים. את כל זה עשה הבוס שלך".
אני שוקל לפתוח את פינת ״הינון הלילי״.
— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid) February 1, 2026
לא היו לי ״פגישות עם קטאר״, היתה פגישה אחת ביחד עם משפחות חטופים שכמובן דיווחנו עליה בתקשורת.
לא קיבלנו בסתר כסף מקטאר בזמן מלחמה כמו בכירי לשכת נתניהו, לא העברנו מיליוני דולרים כל חודש לזרוע הצבאית של החמאס כמו נתניהו עצמו, לא ישבנו בבית… https://t.co/JGOX3kp1z4
בציוץ נוסף שפרסם אתמול, הצהיר ראש האופוזיציה כי "מחר אניח על שולחן הכנסת את הצעת חוק 'הכרזה על קטר כמדינת אויב'". לטענתו, ההצעה "מבקשת לקבוע בחוק כי קטאר תוגדר כמדינת אויב וכי כלל ההוראות החלות בדין הישראלי על מדינות אויב, בכל צורות החקיקה - יחולו עליה".
מחר אניח על שולחן הכנסת את הצעת חוק ״הכרזה על קטאר כמדינת אויב״
— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid) February 1, 2026
הצעת החוק שתונח מבקשת לקבוע בחוק כי קטאר תוגדר כמדינת אויב וכי כלל ההוראות החלות בדין הישראלי על מדינות אויב, בכל צורות החקיקה – יחולו עליה.
מזה שנים שמדינת קטאר פועלת באופן שיטתי ומתמשך בניגוד לאינטרסים… pic.twitter.com/aT0Yy1N1VY
עוד כתב לפיד כי "מזה שנים שמדינת קטאר פועלת באופן שיטתי ומתמשך בניגוד לאינטרסים הביטחוניים והמדיניים של מדינת ישראל. תוך שהיא תומכת ומממנת ארגוני טרור הנלחמים בישראל, ובראשם ארגון הטרור חמאס".
ראש האופוזיציה התייחס גם לפרשת "קטרגייט", בה נחקרו אנשי לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו – בהם עוזריו ויועציו יונתן אוריך ושרוליק איינהורן – בחשד שפעלו בשליחות קטר. "מדינת ישראל מצויה היום בעיצומה של הפרשה הביטחונית החמורה בתולדותיה שבה קטאר גייסה סוכנים מתוך לשכת ראש הממשלה", הוסיף לפיד, "במידה והחוק יעבור, הדבר יסייע בידינו לקדם חקיקה דומה ביחד עם המפלגה הרפובליקנית והדמוקרטית בקונגרס האמריקאי".
צפוי בדבריו של לפיד מינואר 2025:
מלשכת ראש האופוזיציה לפיד נמסר בתגובה: "כפי שפורסם בזמן אמת לפיד וצוותו ישבו עם הנציג הקטארי לדיון שעסק בשאלת החטופים, ואז הצטרפו אליהם משפחות החטופים. לשכת נתניהו לעומת זאת קיבלה מיליוני דולרים בסתר מהקטארים, נתניהו השתמש בקטארים כדי להעביר עשרות מיליוני דולרים במזוודות כסף לזרוע הצבאית של החמאס, ונתניהו ישב בבית הלבן והתנצל כמו ילד נזוף בפני הקטארים על התקיפה בדוחה והתחייב "שזה לא יקרה יותר".
עוד נמסר מלשכתו של לפיד כי "מטרתן היחידה של ההדלפות ההיסטריות האלה היא להסיט את הדיון מהחוק שלפיד הניח על שולחן הכנסת לפיו תוגדר קטאר כמדינת אויב. אנחנו ממליצים ללשכת ראש ההמשלה לתמוך בחוק במקום להמשיך למכור תמורת בצע כסף את ביטחון מדינת ישראל".
