לשכת ראש הממשלה הודיעה הערב (שבת) כי נתניהו צפוי להיפגש עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בוושינגטון ביום רביעי הקרוב, וכי ידון עמו במשא ומתן של האמריקנים עם איראן. בישראל חוששים מפני הסכם אמריקני עם איראן שיכלול את הגרעין בלבד - כך פורסם במהדורת כאן חדשות.
"ראש הממשלה סבור שחייבים לכלול בכל משא ומתן את הגבלת הטילים הבליסטיים והפסקת התמיכה בציר האיראני", נמסר מטעם לשכת נתניהו, זאת בצל העובדה שסבב שיחות נוסף בין איראן לארה"ב צפוי להתקיים בתחילת השבוע. מחר ייכנס ראש הממשלה את הקבינט המדיני-ביטחוני.
ביום רביעי: פסגת טראמפ-נתניהו בוושינגטון. רה"מ הקדים את ביקורו בארה"ב שתוכנן לשבוע אחרי, בשל החשש שהסכם עם איראן לא יגביל את הטילים הבליסטיים | @gilicohen10 עם הפרטים והמשמעויות#חדשותהשבת עם @AyalaHasson pic.twitter.com/zUqOGm7Qrm
— כאן חדשות (@kann_news) February 7, 2026
נתניהו, שייצא לוושינגטון ביום שלישי, אמור היה להגיע לארצות הברית בעוד כשבועיים כדי להשתתף בכינוס של השדולה הפרו-ישראלית איפא"ק. אולם, הפגישה עם נשיא ארה"ב הוקדמה לבקשתו. עד כה לא נמסרו פרטים לגבי היתכנותה של הנסיעה באמצע החודש, או לגבי אורך ביקורו של ראש הממשלה בארה"ב.
מוקדם יותר היום התייחס שר החוץ האיראני לדרישה הישראלית להגבלת תוכנית הטילים של ארצו, והודיע כי לא יתנהל משא ומתן בסוגיה. "מדובר בעניין הגנתי. אף מדינה חיצונית לא תעסוק בו", הסביר.
עוד אמר עראקצ'י כי עצירה מוחלטת של העשרת האורניום חורג ממסגרת המשא ומתן. אמנם, אמר, כי האיראנים מוכנים להגיע להסכם בעניין ההעשרה שיניח את דעתם של הצדדים: "כמות העשרת האורניום מבוססת על הצורך שלנו, האורניום המועשר לא ייצא מאיראן".
שליחיו של הנשיא טראמפ, סטיב וויטקוף וג'ארד קושנר, ביקרו הבוקר בנושאת המטוסים "אברהם לינקולן", שהגיעה לאזור הפיקוד של פיקוד המרכז האמריקני.
עוד בנושא
