בשל מעצר עריק, הפלג החרדי הירושלמי הכריז היום (שני) על יציאה להפגנות. בעקבות כך, כביש 4 לכיוון צפון נחסם במחלף אלוף שדה, וכביש 4 לכיוון דרום נחסם במחלף אם המושבות.
במחאה על מעצר עריק: חרדים חסמו לתנועה את כבישים 4 ו-25https://t.co/VATBGa0IkY@Itsik_zuarets @noam_goldberg1 pic.twitter.com/hLMkKKZgJP
— כאן חדשות (@kann_news) February 9, 2026
יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני נאם במליאת הכנסת:"עצרו במוצ"ש אברך באופקים בעוון לימוד תורה, אברך צעיר שלומד תורה יום וליל, ולא זו בלבד אלא הוסיפו חטא על פשע ולא נתנו לו להניח תפילין במשך כל היום כאילו אנחנו במדינת הרומאים. אם מישהו חושב שאנחנו נעבור על כך בשתיקה הוא טועה. לא נשתוק על כך. מי שלומד תורה ימשיך ללמוד תורה!".
העריק נעצר במוצאי שבת על ידי משטרת ישראל והועבר לטיפול המשטרה הצבאית. הוא שהה במעצר במהלך הלילה עד לשעות הבוקר המאוחרות. במהלך השהייה במעצר הוא ביקש מצוות הקבלה להניח תפילין ונענה שיקבל אפשרות עם הגעתו לפלוגת הכליאה, אולם עקב עיכוב לא צפוי בקליטתו ועל פי הדיווח שנמסר בדיעבד, לבסוף הכלוא לא הספיק להניח תפילין.
דובר צה"ל מבהיר כי "מדובר במקרה חריג ביותר, שלא הולם את פקודות הצבא. צה״ל מצר על עוגמת הנפש, הנהלים בכלא חודדו למימוש באופן מיידי והנושא יתוחקר לעומק על ידי המפקדים לשם מניעת מקרים דומים בעתיד. הכלוא שוהה כעת במתחם בו ישנו כל הציוד הנדרש בהתאם לאורח חייו".
עדכוני תנועה: אחר הצהריים ובערב כבישים 2, 4 ו-6 נחסמו לשעות ארוכות בנוסף לצמתים מרכזיים אחרים ברחבי הארץ.
