שר המשפטים יריב לוין התייחס היום (שני) לאפשרות שבג"ץ יורה עליו לכנס את הוועדה לבחירת שופטים. "מי שחושב שבכוח הדברים ילכו טועה", אמר לוין בכנס ירושלים של עיתון "בשבע", "אנחנו לא נוותר, ונמשיך לפעול להשבת הדמוקרטיה והשוויון. אנחנו נחכה ונראה. אני לא רוצה להכריז מראש על כל הפעולות שאני מתכוון לעשות".
אתמול הוציא בג"ץ צו על תנאי לשר לוין, המורה לו לנמק מדוע אינו מכנס את הוועדה לבחירת שופטים כדי לאפשר מינוי שופטים חסרים בכל ערכאות בתי המשפט. לוין נדרש להשיב לצו בג"ץ עד ל-8 במרץ, והדיון ייקבע להמשך אותו החודש.
ההחלטה, שהתקבלה על ידי הרכב עם רוב שמרני - מגיעה לאחר הדיון בחמישי האחרון, במסגרתו תהו שופטי בג"ץ כיצד סירובו של לוין למנות שופטים חדשים מתיישב עם טובת הציבור.
בשבוע שעבר התייחס שופט בית המשפט העליון אלכס שטיין התייחס למחסור בשופטים בבתי המשפט השונים, ואמר כי לעיתים המערכת נאלצת לשחרר נאשמים ברצח לחלופות מעצר בגלל המחסור. אתמול הגיב לדבריו של שטיין עורך דינו של לוין, ציון אמיר, בריאיון לכאן חדשות ברשת ב' ואמר: "יאללה יאללה. תמיד משחררים בלי קשר למספר השופטים שצריך לאייש. מה זה קשור?".
לוין התייחס היום גם לרפורמה המשפטית שקידם החל בינואר 2023, "מתוך אמונה שאיש ציבור צריך לומר את האמת לציבור", לדבריו. "היה חשוב פעם אחת ולתמיד לקרוע את המסכות, לחשוף את האמת ולהוציא את השד מהבקבוק כדי שאפשר יהיה להבין את הצורך בתיקון", הוסיף שר המשפטים.
"מדינת ישראל זקוקה לשופטים עם תפיסות עולם מגוונות יותר", טען לוין, "בית המשפט העליון זקוק לאנשים מסוגם של מועמדים שמרנים, יותר מאי פעם, ואנחנו נעבוד קשה כדי להביא לכך".
בריאיון לכאן חדשות ברשת ב' בחודש שעבר, אמר לוין אמר כי הרפורמה המשפטית "חיה, בועטת ומתקדמת - אפילו בצורה משמעותית". שר המשפטים כינה אז את נשיא בית המשפט העליון השופט יצחק עמית כ"מי שמכנה עצמו נשיא ביהמ"ש העליון".
עמית, שהתראיין כעבור שבוע לכאן חדשות ברשת ב' לרגל יום השואה הבין-לאומי, אמר בתגובה לשאלה על מערכת היחסים עם לוין כי "אני כל הזמן, בכל מה שקשור לפעולה היעילה של מערכת המשפט, מושיט יד. אבל כבר אמרתי - לא פגשתי יד אחות, לצערי. הכדור לא בשטחי".
עוד בנושא
