לכל העדכונים
יושב ראש בל"ד, סאמי אבו שחאדה, התייחס בריאיון לתוכנית "הבוקר הזה" בכאן חדשות ברשת ב' למאמר שפרסם ב-8 באוקטובר, יממה אחרי מתקפת חמאס על עוטף עזה. "המאמר שלי אחרי 7.10 היה לא מוצלח, לא הבנתי את כל התמונה", אמר.
אבו שחאדה התייחס גם לפסילתו בוועדת הבחירות אתמול: "אני חושב שהקרקס הזה של ועדת הבחירות המרכזית צריך להיפסק. ללא קשר להחלטה, ההרכב הזה שבו מפלגות פוליטיות יכולות לפסול מפלגה פוליטית שמתחרה בהן ויש לה תפיסת עולם שונה הוא דבר שצריך להיפסק".
הוא הוסיף כי אין בכוונתו לפרוש לאחר ההחלטה בוועדה: "כמובן שאני לא אפרוש. זו החלטה שהיא לא נכונה. בנוסף למאמר הלא מוצלח הזה, יש לי עשרות מאמרים, והאמונות שלי מוכרות, אני איש ידוע שנאבק למען סיום הכיבוש".
כשאבו שחאדה נשאל האם חמאס הוא ארגון טרור, השיב: "אני רוצה להשיב במילים שלי, ואתה לא רוצה שאשיב במילים שלי. אני נגד טרור ואני אף פעם לא קראתי לאלימות בחיים שלי. אתה לא מדבר עם דובר חמאס, ואני אומר שמה שנעשה ב-7 באוקטובר אלה פשעים, טבח וזוועות שאני מתנגד אליהם. הם בוצעו על ידי ארגון שאני מתנגד למדיניות שלו ואני לא מקבל את הפעילות שלו".
כשהמראיין התעקש ואמר לאבו שחאדה "בוא תחזור אחריי: ארגון טרור. תגיד את המילים, למה זה כל כך קשה?", השיב יושב ראש בל"ד: "את זה אתה עושה עם הילד שלך בכיתה א'. גם כשקשה לי לשמוע אותך, אני לפחות מכבד אותך. 'תגיד את המילים', את זה תגיד לילד שלך בכיתה א'. 'תחזור אחריי' זה כשאתה מדבר עם הילד שלך בגן ואתה מלמד אותו משהו. אתה לא פונה למנהיג פוליטי בדרך הזאת".
האם אתה רוצה להתנתק?