לכל העדכונים
יו"ר בל"ד סאמי אבו שחאדה אמר בריאיון לערוץ הקטרי "אל-ערבי" כי הרשימה המשותפת מציבה תנאים פוליטיים ברורים לשיתוף פעולה עם גדי איזנקוט. "קודם כל הוא צריך לעצור את ההסתה נגדנו, ולעצור את ההסתה נגד הלגיטימיות של המפלגות הערביות", אמר, וציין כי מבחינה מספרית "הרשימה שהכי הצליחה בקרב הציבור שלה היא הרשימה המשותפת".
לדבריו, "אנחנו רוצים שותף ישראלי הגיוני, שנוהג בשיח זכויות האדם בצורה מתקבלת על הדעת, שלא יתייחס אלינו בצורה מתנשאת או לא שוויונית". אבו שחאדה הוסיף כי מאז אתמול "כל מה שאנחנו שומעים הוא הסתה בצורות שונות", וכינה זאת "טיפשות פוליטית", אך הבהיר: "אם יהיה שותף לשלום, למאבק בגזענות, למתן שוויון, חירות וצדק לשני העמים - הוא יגלה שאנחנו שותף פוליטי שלו".
בדבריו טען אבו שחאדה כי מחנה נתניהו הפסיד בפועל בבחירות וירד מ-68 מנדטים ל-54, וכי "אילו היינו במדינה נורמלית, דמוקרטית, לא גזענית - המערכה הייתה מסתיימת כאן". לדבריו, לאיזנקוט יש רוב להרכבת ממשלה, ומה שמונע זאת ממנו "זו הגזענות שלו".
האם אתה רוצה להתנתק?