לכל העדכונים
חבר הכנסת וסגן השר במשרד ראש הממשלה, אלמוג כהן, הכחיש הבוקר (ראשון) בריאיון בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן חדשות ברשת ב', את הדיווחים על מגעים שקיים עם חברי כנסת מגוש השינוי במטרה להעבירם לשורות הקואליציה, וכינה אותם "פייק ניוז טהור". לדברי כהן, "גדי איזנקוט, או זה שמפעיל אותו, רונן מנליס, חוששים שאנשים שלהם לא ישמרו אמונים לתומכי חמאס והאחים המוסלמים". כהן הבהיר כי לא שוחח עם איש, ושב והביע התנגדות חריפה לשיתוף פעולה כלשהו עם מפלגות רע"ם והרשימה המשותפת: "מנסור עבאס ואחמד טיבי לא מייצגים ערבים, הם מייצגים את חמאס, הם מייצגים פלסטינים". הוא הוסיף והזהיר מפני שיתוף פעולה פוליטי עמם: "אם מישהו היה מעז לשבת באותה ממשלה עם תומכי החמאס, אני אשים אותו על הגריל ואהפוך אותו כמו סטייק, אל תדאג. תסמוך עליי".
האזינו לריאיון המלא בכאן חדשות ברשת ב'
באשר לאפשרות של שיתוף פעולה בין המפלגות החרדיות לבין האופוזיציה, התייחס כהן לדברי הרב דב לנדו (שלפיהם עדיף היה לחיות תחת שלטון ערבי מאשר במדינה ציונית), כינה את הדברים "מזעזעים", ואמר: "כל מי שרוצה יכול לנסוע לירדן או למצרים, יש מה שנקרא Free Ticket, יכול לעבור שם ושיהיה לו בהצלחה". עם זאת, הדגיש כי החרדים הם "אחינו", והוסיף: "אני לא משווה את אחינו החרדים, שלא רוצים לרצוח את הילדים שלי ואת הנכדים שלך, לבין מנסור עבאס". כהן הזהיר כי אם הסיעות החרדיות יחברו לממשלה בתמיכת מפלגות ערביות, "הן ישלמו מחיר אלקטורלי, הן ישלמו מחיר ברחוב, הן ישלמו מחיר בחברה שלהם".
בנוסף, הביע כהן תמיכה מלאה בהמשך כהונתו של בנימין נתניהו בראשות הממשלה והטיל ספק ביכולתם של מנהיגים אחרים לנהל את המדינה: "האם אנחנו רוצים לראות מישהו אחר חוץ מראש הממשלה נתניהו על ההגה? בוודאי שלא. אגב, גם טראמפ, אני מאוד חושש שאם מישהו אחר יבוא במקום ראש הממשלה נתניהו, טראמפ לא יעבוד איתו". במהלך הריאיון תקף כהן ישירות את חבר הכנסת והרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט, וטען: "איזה הישג יש לו? על מה אתם רוצים שהוא יראה תעודות? מבחינה פרלמנטרית, בוא תגיד לי אתה, איזה חוק גדי איזנקוט העביר? הוא היה חבר כנסת ולא עשה דבר, ואני העברתי יותר חוקים ממנו".
האם אתה רוצה להתנתק?