לכל העדכונים
חברת הכנסת טלי גוטליב מ"עוצמה יהודית" קראה היום (ראשון) לאביגדור ליברמן ונפתלי בנט לחבור לגוש הימין ולהצטרף להקמת ממשלה. בריאיון בתוכנית "בחצי היום" בכאן חדשות ברשת ב', אמרה גוטליב: "אני קוראת כאן לליברמן ולבנט: הנה השעה שאתם יכולים בעת הזו להגיע לגדולות". גוטליב אף חשפה כי בכוונתה ליזום מהלך פוליטי ישיר: "אני יכולה לומר לך בגלוי, שבדעתי להיפגש עם ליברמן על דעתו של השר איתמר בן גביר, שמגלה כאן אחריות בלתי רגילה ונבונות בלתי רגילה. שאני ואיתמר וכל 'עוצמה יהודית' פוסעים יחד בדרך הזו. אנחנו רוצים להוביל לממשלה ימנית רחבה כמו שאמרנו כל הזמן".
האזינו לריאיון המלא בכאן חדשות ברשת ב'
בתגובה לספקות שהועלו באשר להיתכנות המהלך, על רקע הצהרותיו של יו"ר "ישראל ביתנו" כי לא יישב עם הגוש, השיבה גוטליב: "יופי, זה לא מרשים אותי. כי ליברמן, אני רוצה להזכיר לך, בעבר אמר שלא יישב עם האחים המוסלמים ודווקא ישב איתם. ואני מזכירה לבנט שהוא אמר שלא ישב עם יאיר לפיד וישב איתו. אז נפסיק עם ה'לא לא לא' והיידה ל'כן' וערכים ואידיאולוגיה ושמירה על העם והארץ. זה נשמע לך לא ריאלי? לי זה דווקא נשמע מאוד ריאלי". לצד זאת, הבהירה כי "עוצמה יהודית" לא תישאר מחוץ להרכב הקואליציוני: "אי אפשר בלעדינו. אנחנו המפלגה השנייה בגוש... תעשו חשבון, בלי שבעה מנדטים של 'עוצמה יהודית' לא תהיה לכם ממשלה".
גוטליב שללה את האפשרות להקמת ממשלת אחדות בטענה ש"איזנקוט לא ישב עם נתניהו", והדגישה כי על נתניהו "לדבר עם בנט ועם ליברמן ולקרוא להם בצוק העתים הזו - כל אחד יתכופף קצת, אבל יישאר בימין". בנוסף, תקפה את המפלגות הערביות שלדבריה "פועלות לחדול את הערך היהודי של המדינה", והזהירה את המפלגות החרדיות מחיבור עם המרכז-שמאל. בסיום הריאיון, כשנשאלה על עזיבתה את הליכוד, השיבה: "אני גאה! אני אמצא את עצמי עם קבוצה של מפלגה אידיאליסטית, אידיאולוגיה אדירה של 'עוצמה יהודית', שביום מן הימים בעזרת השם תהיה בראשות השלטון", וטענה כי הליכוד "לא מספיק אידיאליסטים בעיניי".
האם אתה רוצה להתנתק?