פורצים לבתי ספר, כעבור שעתיים משוחררים

פורצים ומשוחררים
גניבת ציוד והשחתת רכוש הפכו לשגרה בבתי הספר ברהט. ברוב המקרים הביטוח אינו מכסה את הנזק. יו"ר ועד ההורים: "המשטרה לא פועלת"
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
בית ספר ברהט
צילום: צילום: הדס פרוש, פלאש 90

בשנתיים האחרונות נרשמה עלייה חדה באירועי הפריצות, הגניבות והוונדליזם בבתי הספר ברהט. יו"ר ועד ההורים בעיר, חאלד טלאלקה, סיפר בתכנית כאן | מקומי על התופעה החמורה שלדבריו, גוברת בשנה האחרונה: "רק בשבוע האחרון אירעה פריצה בבית הספר מקיף אלנור בעיר". על פי טלאלקה, מדובר בדפוס פעולה חוזר: "הצעירים נכנסים אחרי חצות לבית הספר דרך השער הראשי, עושים נזק, גונבים מזגנים, מחשבים וציוד יקר ערך".

עוד טוען טלאלקה כי גם כאשר המשטרה תופסת את הפורצים בעת מעשה, הם משוחררים לביתם לאחר שעתיים באמצעות קשרים עם מקורבים בתחנה."לעצור את המעורבים זה החלק הקל, הפריצות מתועדות לעיתים במצלמות האבטחה וניתן לזהות את פניהם של הפורצים; לצערי, יש כל מיני פרוטקציות, אנשים מכובדים פונים למשטרה ואחרי שעתיים שלוש אתה רואה את הצעיר הולך הביתה, כאילו לא קרה כלום". על פי המשטרה, מבין עשרות מקרי פריצה ומעצרים, הוגשו תשעה כתבי אישום בלבד.

בנוסף לפריצות החוזרות ונשנות, גם חברות הביטוח לא מכסות את הגניבות והנזקים הללו, משום ששווי הנזק לא מגיע לסכום גבוה במיוחד. "דיברתי גם עם גזבר העירייה ברהט ואמרתי לו שלא יכול להיות דבר כזה, הביטוח לא השתתף אף פעם בשום דבר".

האזינו לשיחה:

טלאלקה נחוש לשתף פעולה עם המשטרה, אך למרות בקשותיו החוזרות ונשנות, משטרת רהט עדיין לא נקטה בפעילות משמעותית לעצירת התופעה. "כבר לפני שנה פניתי למפקד תחנת רהט וביקשתי לשתף פעולה- עד היום, לא קיבלתי הזמנה לשבת עם משטרת ישראל".

מעיריית רהט נמסר: איננו רואים שינוי או עליה ביחס לשנים קודמות בנושא הפריצות. כל פריצה מטופלת על ידי משטרת ישראל - איננו נכנסים לשיקולי המשטרה ועבודתה.

אין לנו עניין עם החשודים אלא למצות איתם את הדין. העירייה באופן קבוע מקיימת סדנאות בשיתוף פעולה עם המשטרה ומחלקת החינוך ועיר ללא אלימות בנושאים שונים הקשורים לעיר.

ממשטרת ישראל נמסר: ככל שמדווחים למשטרה או מובאים לידיעתה אירועים של התפרצות למוסדות חינוך ובכלל- הם מטופלים במלוא החומרה תוך שימוש בכלל האמצעים הטכנולוגים העומדים לרשותנו. חקירות אלו מובילות פעמים רבות לביצוע מעצרים והגשת כתבי אישום כנגד המעורבים, ולראיה במהלך השנה החולפת הוגשו כתבי אישום כנגד תשעה מעורבים (ביניהם שישה קטינים), בחשד שהתפרצו למוסדות חינוך רק באזור רהט.

מעבר לכך, בשנים האחרונות משטרת ישראל והמשרד לביטחון הפנים פועלים למתן מענה לצרכים הייחודיים של החברה הערבית בישראל, לצמצום הפשיעה ולהגברת תחושת הביטחון והאמון במשטרה ובשלטון החוק בקרב האזרחים. בימים אלו פועלת במשטרת ישראל, מנהלת ייעודית לשיפור, הרחבת והנגשת שירותי המשטרה במגזר, לרבות הקמת תחנות משטרה חדשות, חיזוק נקודות ותחנות משטרה קיימות ועידוד הגיוס לשורות המשטרה מקרב החברה הערבית בישראל.

האזינו לתכנית המלאה:

הפופולריים