הג'ודוקא רז הרשקו התראיינה היום (שני) בתוכנית "בחצי היום" בכאן חדשות רשת ב', בעקבות זכייתה במדליית הארד באליפות העולם בג'ודו שהתקיימה בשבת האחרונה בבאקו.
בראיון התייחסה הרשקו לתחושותיה המעורבות לאחר התחרות. לדבריה, לצד שביעות הרצון מהזכייה במדליה נוספת באליפות העולם, היא חשה אכזבה מכך שלא הצליחה לזכות במדליית הזהב. "הרגשתי שהמוכנות טובה ושאני שווה את הזהב, ולא הצלחתי בסוף להביא את זה לידי ביטוי עד הסוף", אמרה. במהלך התחרות ניצחה הרשקו ברבע הגמר את האלופה האולימפית מברזיל, ביאטריז סוזה, אך הפסידה בהמשך ליריבה מדרום קוריאה.
האזינו לריאיון המלא בכאן חדשות ברשת ב'
הרשקו ציינה כי השהות בחו"ל בתקופה זו, על רקע אירועי ה-7 באוקטובר, לוותה בתחושות מורכבות, אך לדבריה הדבר העניק לה דחף נוסף לייצג את המדינה. כפי שהיא נוהגת לעשות מאז פרוץ המלחמה, הקדישה הרשקו את המדליה לזכרו של סגן יונתן גוטין ז"ל, ג'ודוקא לשעבר שנפל בקרבות.
בהתייחסה להישגי הנבחרת, ציינה הרשקו את זכייתה של כרם פרימו במדליית הכסף וציינה כי הנבחרת משקיעה מאמץ רציף באימונים ובתחרויות בחו"ל. לדבריה, היא מאמינה כי עבודה משותפת עם הצוות המקצועי תוביל להישגים נוספים בהמשך.
