לאחר התבוסה לבאיירן מינכן בליגת האלופות, פיטרה אתמול (שני) ברצלונה את המאמן קיקה סטיין, והודיעה כי כוכב העבר של הקבוצה רונאלד קומאן ההולנדי מונה במקומו. קומאן שיחק כמה שנים בקבוצה ואף הבקיע את שער הניצחון בגמר גביע האלופות בשנת 1992 - הגביע הראשון של ברצלונה.
הנשיא ז'וזף מאריה ברתומאו סירב לקחת את האחריות על הכישלון ולא התפטר, חרף הביקורת החריפה והטענות לשחיתות. הבחירות לתפקיד נשיא המועדון הוקדמו למארס 2021. נוסף לצרות על המגרש, דווח כי כוכב הקבוצה ליונל מסי הביע את רצונו לעזוב משום שהוא אינו מאמין בפרויקט הנוכחי של ברצלונה. עד עתה לא הכחישו בסביבתו את הדיווחים.
ליונל מסי זוכה בכדור הזהב (צילום: אי-פי)
בפעם היחידה שקומאן אימן בספרד הוא צבר 18 נקודות ב-22 משחקים כמאמן ולנסיה וסיים את העונה רק שתי נקודות מעל הקו האדום. קומאן פוטר מהמועדון באותה עונה והתקופה שלו שם נחשבת עד היום לאסון. מחוץ למגרש, הוא קיבל ביקורות רבות על כך שהוא לא יודע לנהל אגו של שחקנים ונכנס לכמה עימותים עם מנהיגים בחדר ההלבשה, בהם חואקין, שהיה כוכב בוולנסיה באותה תקופה.
המאמן ההולנדי אימן גם את סאות'המפטון מהליגה האנגלית, אותה הביא למקום השישי בליגה באחת משלוש שנותיו שם. קומאן זכה לביקורות בגלל סגנון הכדורגל השמרני. לאחר מכן הוא מונה לאימון אברטון, שם נחל כישלון גדול ופוטר אחרי שנה.