עיריית באר שבע הודיעה אמש (ראשון) כי אצטדיון טרנר הוכרז "מבנה מסוכן" בשל ליקויים בגג וחשש ליציבותו. בשל כך יפורק הגג והאצטדיון יושבת לתקופה ארוכה, על פי ההערכות לפחות כחצי שנה. התמונות המטרידות ורשימת הליקויים החמורה בגג היציע הצפוני באצטדיון דלפו היום לרשתות החברתיו והרשימה כוללת בין היתר: עמוד בקריסה, ברגים פתוחים וחסרים, קרעים בתושבות, ריתוכים חלקיים, חוסרים בפלטות כיפופים ועוד. בסך הכול אותרו 23 ליקויים חמורים בגג היציע המדובר, שהיה עלול לקרוס על יושביו אם לא היו מתגלים בבדיקה אקראית.
מעיריית באר שבע נמסר אמש: "אין ספק שמדובר בכשל מקצועי חמור ומרגע שהנושא הובא לידיעתנו, אנו פועלים בנחישות בפן המקצועי, לתיקון ולהשמשת האצטדיון) ובהליך המשפטי (כנגד האחראים למצב).
עוד נמסר: "הצוות המקצועי בראשות המהנדס -קונסטרוקטור הבכיר, ישראל דוד, הגיש בסוף השבוע לעירייה את תמצית חוות הדעת ההנדסית. בהתאם לחוות דעתו החד משמעית, לאור הליקויים הרבים שנתגלו בגג, קיימת סכנה ממשית ליציבותו ולפיכך המלצתו היא ברורה - יש לפרק את הגג וככל שיוחלט בהמשך, להקימו מחדש. כפי שהובהר, בטיחותם ושלומם של הבאים לאצטדיון והמשתמשים בו עומדת בראש ובראשונה לנגד עינינו ולכן, העירייה מחויבת לפעול בהתאם לחוות דעתו, בהקדם האפשרי.
"בעקבות הממצאים החמורים וחוות הדעת המקצועית ובהתאם לחוק העזר העירוני, הוכרז על ידי מהנדסת העיר מבנה האצטדיון כמבנה מסוכן, כך שאיסור השימוש במתקן לצורך הבטחת שלום הציבור, יימשך. מרגע שהדברים ברורים ואין חלופות אחרות, הונחו גורמי המקצוע להיערך בשבועות הקרובים לפירוק גג האיצטדיון ובמקביל לתכנן תאורה חדשה (התאורה הנוכחית מותקנת על מבנה הגג), על מנת שנוכל להחזיר את האצטדיון לפעילות, מהר ככל שניתן. לוחות הזמנים לביצוע פירוק הגג ולהקמת אמצעי התאורה החדשים, יוגשו בימים הקרובים לאישור העירייה".
חשוב לציין כי גם על פי הודעת העירייה לא ברור מתי ואם יבנה גג חדש לאצטדיון שהוקם לפני פחות מחמש שנים בעלות של יותר מ-220 מיליון שקלים. לפני כחודש וחצי הופסקו משחקי הפועל ב"ש בטרנר, כאשר הקבוצה עוד קיבלה אישור לקיים משחק ליגה אחד (מול הפועל ת"א ב-6 ביוני). למרבה המזל, מחודש מארס לא נכח קהל ביציעים בשל מגבלות הקורונה.
אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות ל-zcuyot@kan.org.il