שני אנשי עסקים הגישו תביעה נגד בעלי בית"ר י-ם משה חוגג בגין "מרמה ותחבולה"

תביעה נגד משה חוגג בגין "מרמה ותחבולה"
שני יזמים מארצות הברית, שרכשו מניות במיזם שאותו הוביל חוגג, טוענים כי הונה אותם בסכום של 6 מיליון שקלים. מטעמו של חוגג נמסר בתגובה: "נלמד את התביעה ונבין במה מדובר"
מחבר ליאן וילדאו מחבר ליאן וילדאו
Getting your Trinity Audio player ready...
משה חוגג בעלים בית"ר ירושלים
צילום: צילום: פלאש 90

לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגש היום (רביעי), מטעם בארי (ברוך) פרידמן ומרווין (משה) מרמלשטיין, שני אנשי עסקים אמריקניים-יהודיים, כתב תביעה נגד משה חוגג, היזם ואיש העסקים ובעלי בית"ר ירושלים וכמה משותפיו, בהם המיליארדר הקזחי קינס ראקישב. בתביעה טוענים אנשי העסקים ל"מעשי מרמה ותחבולה, עשיית עושר ולא במשפט ומעשי רשלנות חמורים בניצוחו של הנתבע מר משה חוגג, אשר בגינם רכשו התובעים מניות בסכומי עתק בחברת Mobli Media Inc."

חברת "מובלי", היתה סטארט אפ של חוגג שהוקם ב-2010, ופיתחה אפליקציה דומה לאינסטגרם שבה היה ניתן לשתף תמונות וסרטונים. בין המשקיעים, כך ע"פ הפרסומים, היו ידוענים רבים כמו המליארדר המקסיקני קרלוס סלים ושחקן הקולנוע ליאונרדו דיקפריו. האפליקציה חדלה מלפעול ב-2016.

בכתב התביעה נטען כי "הנתבעים הציגו מצגי שווא בפני התובעים, אם בעל-פה ואם בכתב, ופרסמו באופן חוזר ונשנה פרסומים מטעים וכוזבים באמצעי התקשורת וברשתות החברתיות אודות האיתנות הפיננסית של החברה ולגבי סכומי עתק שהושקעו או שיושקעו כביכול בחברה על ידי המיליארדר קרלוס סלים ושחקן הקולנוע המפורסם ליאונרדו דיקפריו...הנתבעים בחרו בידוענים מפורסמים בכל העולם, כדוגמת לאנס ארמסטרונג, סרינה וויליאמס, טובי מגוויר ואחרים, על מנת למשוך השקעות בחברה או רכישת מניות של החברה, וזאת מטעמי יחסי ציבור בלבד ומבלי שיהיה ממש בדברים".

לפי כתב התביעה, כתבת תחקיר שפורסמה ברשת בלומברג בארה"ב, חשפה כי דיקפריו השקיע בחברה 9.54 דולרים בלבד. בהמשך נטען כי "מובלי הציגה פרסומים כוזבים ומנופחים אודות מספר המשתמשים באפליקציה" וכי "בפועל, הצליחה החברה לגייס הון בסכום נמוך משמעותית מזה שפורסם ולא הציגה לנאסד"ק דו"חות מבוקרים כנדרש. דבר אשר מנע מבעד החברה להירשם למסחר בנאסד"ק כפי שפורסם ובאופן שסיכל את האפשרות של התובעים לממש את השקעותיהם ולצמצם את נזקיהם".

משה חוגג (צילום: פלאש 90)

אנשי העסקים, שתובעים 6 מליון שקלים מחוגג ושותפיו, טוענים כי "הנתבע משה חוגג הציג עצמו במשך שנים כאשף פיננסי, אך נתפס בקלקלתו בפרשה זו והתגלה כשור מועד וכיזם סדרתי כושל, זאת תוך גרימת נזקים כבדים לתובעים ולמשקיעים אחרים בסך מאות רבות של מיליוני שקלים".

כאמור, ב-2016 הפסיקה מובלי את פעילות האפליקציה ואת הפיתוח שלה בישראל אחרי שנקלעה לקשיים וב-2017 הוגשה נגד החברה בקשת פירוק מטעם ספקית של שירותי תוכן בטענה לחוב של 131 אלף דולרים. התביעה אשר סולקה במסגרת הסדר פשרה בין הצדדים.

זו לא הפעם הראשונה שמוגשת תביעה בעניין "מובלי" ומשה חוגג לבית המשפט - תביעה על סך 5 מליון דולרים הוגשה בידי המיליארדר החרדי שלמה רכניץ בבית המשפט בקליפורניה בשנה שעברה עם טענות דומות ל"מצג שווא" לכאורה. דיון בתביעה אמור להתקיים בחודש ספטמבר.

חוגג, בן ה-38, המשמש גם כיו"ר קרן ההון סיכון "סינגולריטים", התמודד גם תביעה אחרת, על סך 50 מליון דולרים, שהוגשה נגדו בקליפורניה ע"י יזם האינטרנט הקנדי אדם פרזו שטען ל"הונאת משקיעים" לכאורה בדומיין שמכר לסינגולריטים -  invest.com. התביעה נדחתה בחודש שעבר בגין היעדר סמכות שיפוט.

בחודש ינואר השנה הוגשה תביעה לבית המשפט המחוזי ע"י משקיע סיני שדרש פיצויים של 17 מליון שקל, אחרי שטען ל"עוקץ" ב"סטוקס" - חברה אחרת שנסגרה וקשורה בחוגג. בכתב התביעה  התביעה נמחקה בחודש מאי במסגרת הסכם גישור שקיבל תוקף פסק דין ובו הסכימו הצדדים כי ישראל אינה המקום לדון בתביעה, אלא גיברלטר. חוגג שילם לתובע, מבלי להודות בטענות, 50 אלף דולרים הוצאות משפט. בעבר טען חוגג כי בנוגע לתביעות מדובר בחלקן מדובר בתביעות ממוחזרות ואחרות הן ניסיון סחיטה. 

מטעמו של משה חוגג נמסר בתגובה: "כתב התביעה לא התקבל עד לרגע זה ולא היתה גם כל פניה מוקדמת. למדנו לראשונה על התביעה דרך אמצעי התקשורת, התנהלות אשר מעידה ככל הנראה על התביעה. מדובר בחברה שפעילותה שנסגרה לפני שנים, נלמד את התביעה ונבין במה מדובר".

מחוגי התובעים נמסר כי: "דברי חוגג לא מדוייקים בלשון המעטה וכי הוא מודע היטב לטענות כשהתביעה הוגשה רק לאחר משא ומתן שנמשך תקופה ארוכה בנסיון שלא צלח למנוע את את ההתכתשות בבית המשפט ולא באשמת התובעים״.

הפופולריים