דמיאן לילארד יכול להסתכל על הקריירה שלו בסיפוק מסויים. בגיל 32 הוא מחזיק בשבע בחירות למשחק האולסטאר, שבע בחירות לחמישיות העונה והוא קלע 20 נק' למשחק בכל עונה שלו בליגה מלבד הראשונה ואפילו מקומו בהיכל התהילה די מובטח. אבל דבר אחד חסר לו – טבעת אליפות.
אחרי 11 שנים במדי פורטלנד, בהן חזר פעם אחר פעם שאצלו הנאמנות היא ערך עליון, והוא לא יעזוב את הקבוצה בניסיון לקחת אליפות כמו אחרים (אהמ, אהמ, דוראנט), הכוכב המזדקן נשבר ואמר למנהליו – אנא, העבירו אותי בטרייד.
לזכותו ייאמר, הנהלת הקבוצה שלו פשוט לא הצליחה לבנות סביבו קבוצה ראויה. במהלך השנים עברו לצידו אולסטארים בדמות סי ג'יי מקולום ולמרכוס אולדריג', אבל בניית קבוצה נכונה מעולם לא הייתה מנת חלקה של פורטלנד טרייל בלייזרס. ההוכחה נמצאת בהישגים – חמש הדחות רצופות בסיבוב הראשון וגמר אזורי אחד בכל 11 שנותיו, וגם שם זה נגמר הדחה מבישה לגולדן סטייט.
הבקשה של מס' 0 ניתנה, ואחרי אחת העונות הטובות שלו מבחינה התקפית (כולל משחק עם 71 נק'), יצא לדרך המירוץ בין קבוצות הליגה, מי תשים את ידיה על הרכז המוכשר. על פי הדיווחים, המועמדת הבכירה להחתמה שלו היא מיאמי היט.
למה דווקא מיאמי?
מיאמי הייתה בעונה החולפת הקבוצה הכי קרובה לזכייה באליפות כשהגיעה לגמר. למרות שהייתה האנדרדוג בפלייאוף לכל אורך הדרך היא הראתה אופי ותרבות של מועדון שיודע להגיע להישגים.
הכוכב הגדול שלה, ג'ימי באטלר, עבר כבר ליד כמה כוכבים במהלך הקריירה ולא מצא את עצמו, אבל משהו בגורל המשותף לו וללילארד יכול ליצור שילוב קטלני, עם מוסר עבודה ובעיקר – מחוייבות. שניהם בערך בני אותו גיל ולשניהם חסרה האליפות כדי לחתום קריירה אדירה. והכי חשוב, אלה שני שחקנים שכל מאמן יודע שאם יבטח בהם – הם יחזירו לו. אם לילארד יעבור, לא יחלוף שבוע ונראה אותם מתאמנים ביחד.
סביר להניח שהמשא ומתן מתרחש בזמן שאתם קוראים, כי מיאמי העבירה שני גארדים שהיו חלק מרכזי במסע שלהם לגמר הNBA – מקס שטרוס וגייב וינסנט, ויש לה את הנכס הכי מתאים למה שפורטלנד מחפשץ – שחקן צעיר ומוכח עם פוטנציאל להשתפר, בדמות טיילר הירו.
מיאמי תוכל להיפטר בטרייד מקייל לאורי, שמכביד על מסגרת השכר שלהם, ויחד עם בחירת סיבוב ראשון כפיצוי תוכל לבנות חבילה מדוייקת. לכאורה, הטרייד כוותב את עצמו, אבל בפועל, האם לילארד יסכים לעבור לקבוצה שהיא לא "שלו"? לא נבנתה ולא משחקת סביבו? בתור כוכב מזדקן שרודף אחרי טבעת, כנראה שלא יהיו לו הרבה ברירות.
דבר אחד בטוח, את הנאמנות והשנים הטובות ביותר בקריירה שלו הוא כבר נתן לפורטלנד, הגופייה שלו תיתלה בפסגת האולם והוא יתקבל שם בכבוד מלכים בתור הקלעי המוביל שלהם בכל הזמנים. גם אוהדי פורטלנד כבר מבינים - לשחקן ברמתו מגיע להגיע לגמר אחרי יותר מעשור אצלם.