אחרי קאמבק הירואי: יאניק סינר זכה באליפות אוסטרליה בטניס

אחרי קאמבק הירואי: סינר זכה באליפות אוסטרליה בטניס
הטניסאי האיטלקי המדורג 4 כבר היה בפיגור 2-0 מול הרוסי בגמר הגרנד סלאם הראשון בקריירה שלו. אבל הצליח לחזור ואחרי 3:44 שעות ניצח 2-3 את מדבדב וזכה בתואר היוקרתי בגמר הראשון שלו בגרנד סלאם
מחבר ליאן וילדאו מחבר ליאן וילדאו
Getting your Trinity Audio player ready...
יאניק סינר בגמר אוסטרליה
צילום: אי-פי

יאניק סינר האיטלקי זכה היום (שלישי) באליפות אוסטרליה הפתוחה בטניס, אחרי שניצח 2-3 את דנייל מדבדב הרוסי. האיטלקי בן ה-22, המדורג 4 בעולם כבר היה בפיגור 0-2 מול המדורג 3 בעולם, אך הצליח להשלים קאמבק וזכה בתואר גרנד סלאם ראשון בגמר הראשון אליו הגיע בקריירה ולנצח 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 3-6. זהו הגמר הראשון מאז שנת 2005 שבו לא משתתפים נובאק דג'וקוביץ', רפאל נדאל ורוג'ר פדרר. 

מדבדב פתח את המשחק ושבר את ההגשות של סינר כבר במשחקון השלישי, שמר על ההגשות בתורו ואחרי רבע שעה של טניס כבר הוביל 1-3 במערכה הראשונה. שני השחקנים שמרו על ההגשות כשסינר לא הגיע אפילו לנקודת שבירה אחת להגשות של הרוסי. במשחקון התשיעי אחרי משחקון הארוך ביותר מתחילת המשחק שבר הרוסי בפעם השנייה וניצח 3-6 במערכה הראשונה. 

המערכה השנייה נפתחה באופן פחות חד צדדי כשסינר מצליח לקחת את מדבדב למשחקונים ארוכים יותר, כששני הטניסאים כבר מעלים את הרמה כשסינר מתפקס ומצליח להכניס יותר הגשות ראשונות. עד שהרוסי הצליח לשבור את ההגשות של האיטלקי במשחקון החמישי ועלה ל-1-3. אחרי שבירה נוספת מדבדב כבר הגיש למשחק בתוצאה 1-5 ונשבר. אחרי שעה ו-25 דקות מדבדב ניצח 3-6 במערכה השנייה ועלה ליתרון 0-2. 

למערכה השלישית הגיע סינר יותר מפוקס והמשחק הפך לשוויוני יותר, כשהאיטלקי רושם פחות טעויות בלתי מחויבות במערכה. שני הטניסאים שמרו בקלות יחסית על ההגשות שלהם עד לתוצאה 4-4 במערכה, אז הצליח סינר לעלות ליתרון אחרי המשחקון הארוך ביותר במערכה. במשחקון שלאחר מכן ניצל את הזדמנות השבירה הראשונה שלו וצימק מול הרוסי ל-2-1 במערכות. 

יאניק סינר

המערכה הרביעית הייתה כמו שחזור של הקודמת, כששני הטניסאים מפגינים יכולות גבוהות וחבטות עוצמתיות, אך מצד שני משחקונים שהתארכו וטעויות רבות יותר. אבל לבסוף חבטות כף היד של סינר מצליחות להכריע את הרוסי, והוא רושם 15 ווינרים במערכה הרביעית, ולבסוף ניצחון 4-6 ואחרי קצת יותר משלוש שעות, הקאמבק כמעט הושלם והמשחק הלך למערכה חמישית ומכריעה. 

המומנטום של האיטלקי נמשך לתוך המערכה החמישית שלרוסי כבר לא היו תשובות חוץ מההגשות שלו. הנקודות הארוכות הלכו כבר לכיוונו של סינר שהצליח לשבור במשחקון השישי ועלה ל-2-4 בדרך להשלמת המהפך ואחרי 3:44 שעות יאניק סינר זכה בתואר הגרנד סלאם הראשון בקריירה. 

הפופולריים