"עצרו את רצח העם": דגל נגד ישראל על הבמה הגדולה בספרד

"עצרו את רצח העם": דגל נגד ישראל על הבמה הגדולה בספרד
דגל פלסטין הונף בגמר ליגת האלופות בכדורגל נשים בבילבאו. ההתאחדות לכדורגל בישראל צפויה להתלונן לאופ"א כי זהו אקט פוליטי אסור
מחבר ליאן וילדאו מחבר ליאן וילדאו
Getting your Trinity Audio player ready...
גדל אש"ף פלסטין בילבאו ספרד 25.5.24
צילום: רויטרס

בגמר ליגת האלופות בכדורגל נשים שהתקיים אמש (שבת) בבילבאו, בספרד, הונח והונף על הדשא דגל פלסטין עם הכיתוב "עצרו את רצח העם. האיחוד האירופי, אל תהיו שותפים לפשע". אקט כזה אסור לפי חוקי אופ"א, כמו כל אקט פוליטי אחר.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

ככל הנראה מדובר ביוזמה של עובדי האצטדיון, אך ייתכן שגם נציגי הקבוצות ידעו על כך. בילבאו ידועה כעיר שבה מתקיימות הפגנות אנטי-ישראליות רבות. ההתאחדות לכדורגל בישראל צפויה להתלונן לאופ"א. במשחק עצמו ניצחה ברצלונה 0-2 את אולימפיק ליון.

"ישראל השתמשה בתשתיות כדורגל למחנות ריכוז"

לפני כעשרה ימים ההתאחדות לכדורגל טרפדה ניסיון של ההתאחדות הפלסטינית והעומד בראשה, ג'יבריל רג'וב, להוביל להשעיית הכדורגל הישראלי מפיפ"א ולהטיל סנקציות על ישראל. את הבקשה לסנקציות על ישראל ולמעשה סילוקה מתחרויות, הובילו הפלסטינים בתמיכת מדינות ערביות ואחרות, בהם התאחדות הכדורגל האסייתית. רג'וב הציג בנאום שנאם הפרות לכאורה של תקנון פיפ"א בנוגע למועדוני כדורגל ישראלים מעבר לקו הירוק והתמקד ב"רצח העם", לדבריו, בעזה, תוך שהוא מציג נתוני הרוגים של כדורגלנים ואנשי כדורגל וטוען שישראל השתמשה בתשתיות כדורגל למחנות ריכוז.

נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו קבע כי היא תמנה גורמים מקצועיים משפטיים חיצוניים לבדיקת הטענות של שני הצדדים - הפלסטיני והישראלי - ולהבטחת יישום תקנות פיפ"א. תוצאות הבדיקה הזו ייבחנו בחודשיים הקרובים, "בגלל דחיפות המצב".

הפופולריים