יורו בעידן הדיגיטלי: כשהאוהדים קובעים את חוויית הצפייה

יורו בעידן הדיגיטלי: כשהאוהדים קובעים את חוויית הצפייה
הבינה המלאכותית מאפשרת לראשונה התאמה אישית לדור הצעיר של צרכני התוכן
מחבר אביחי דלאל מחבר אביחי דלאל
Getting your Trinity Audio player ready...
קיליאן אמבפה
קיליאן אמבפה צילום: אי-פי

הספורט העולמי חווה שינוי מהפכני. דור חדש של אוהדים צעירים מציב דרישות חדשות לצריכת תוכן בדרכים דיגיטליות וממוקדות. הבינה המלאכותית היא הכלי המאפשר לארגוני הספורט להתאים את עצמם למגמה המשתנה ולשמר את הרלוונטיות שלהם בקרב קהל היעד החדש ואנחנו חווים את זה גם ביורו 2024.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

"בעבר אוהדים צפו בצורה לינארית בשידורי הטלוויזיה המסורתיים. היום הם דוגלים בגישת 'ספורט מהיר' - צריכת תכנים קצרים דרך רשתות חברתיות, אפליקציות וסטרימינג", אמר מנכ"ל ומייסד-שותף בחברת הספורט-טק WSC Sports, דניאל שיכמן, לכאן חדשות בדיגיטל והסביר כי בעידן החדש, התוכן יהיה מותאם באופן אישי לכל אוהד על פי העדפותיו והרגלי הצריכה שלו.

לפי שיכמן, הדור הצעיר רוצה לאחוז בזמן אמת ב"היילייטס" של כוכבי על כמו קיליאן אמבפה וכריסטיאנו רונאלדו, לצפות בסיכומים תמציתיים של המשחקים, המשלבים ראיונות ומומנטים ויראליים, או לקבל מצגות אנימציה עשירות בנתונים סטטיסטיים. צופים צעירים אלו מחפשים תוכן קצר ועסיסי במנות קטנות, שיתאימו אליהם ולסגנון חייהם הדיגיטלי.

"הם לא יסתפקו בצפייה מלאה בשידור של 90 דקות", אמר שיכמן. "בעבר היינו צופים במשחק מלא ובתוכניות הסיכום בשידור הרגיל. היום הצופים רוצים לראות את ההיילייט התמציתי מגובה בלייב תוך כדי התרחשות. אם במשחק כדורגל לא קרה כלום במחצית הראשונה, האוהדים ירצו לצפות בסיכום של מה שכן קרה עד כה".

הביקוש של האוהדים הצעירים אף גורם גם לשינויים מבניים בארגוני הספורט והתקשורת הספורטיבית. "הליגות והגופים המשדרים חייבים להתאים את עצמם לצרכים החדשים," מוסיף שיכמן. "אחרת הם עלולים פשוט לאבד את קהל הצופים הזה. התוכן הופך להיות מותאם באופן אישי לצרכי כל אוהד, כאשר פלטפורמת הבינה המלאכותית שפיתחנו יכולה לזהות העדפות, מזיהוי התנהגות הגלישה ומעקב אחרי גיבורים פופולריים."

לדוגמה, ביורו 2024 אוהדים של הנבחרת האנגלית יוכלו לצפות בסיכומים, עם התמקדות בכוכבים כמו הארי קיין, בעוד שאוהדי קבוצות אחרות יקבלו התאמה שונה."אוהדים של ספרד עשויים לראות נתונים על החזקת הכדור של פדרי, בעוד שאוהדים של דנמרק יקבלו פוקוס על היבטים טקטיים מהמאמן", הסביר שיכמן.

"בסופו של דבר הכוח בידי האוהדים," מסכם שיכמן בחיוך. "אם הליגות והגופים המשדרים רוצים לשמור עליהם, עליהם לספק חווית צפייה שמתאימה למה שהם רוצים וצורכים. לא משנה אם מדובר בסטטיסטיקות, היילייטס ממוקדים או תכנים קצרים ויראליים. הבינה המלאכותית נותנת להם את היכולת לענות על הביקוש".

דוגמאות לשינויים בחווית הצפייה, זה המוצר של החברה שצובר תאוצה לאחרונה ברחבי העולם "In-App Stories" שנותנת לבעלי הזכויות את היכולת להזין סרטונים אנכיים לאפליקציות הנייד הקנייניות שלהם. כעת, הם יכולים לספק את כל חוויות התוכן שהמעריצים מצפים להם, כמו סיפורים שניתן להקיש עליהם, עדכוני וידאו הניתנים להחלקה ועוד תוכן גלילה. "זה עוזר להם להבין טוב יותר את המעריצים שלהם, להציע תוכן מותאם אישית ולייצר אפיקי הכנסה חדשים - הכל חיוני למגמה הנוכחית של ארגונים לחזק את הערוצים שבבעלותם ובניהולם, כדי לקדם עסקים ולהגדיר את עצמם להצלחה רבה יותר בהמשך הדרך", אמר שיכמן.

 

דניאל שיכמן (צילום: WSC Sports)

יכולות חדשות מגיעות ממש הקיץ לשוק, מניהול נכסים דיגיטליים, המופעלים על ידי בינה מלאכותית ועד ליכולת המורחבת של טכנולוגיית ה-AI שפיתחה WSC Sports שמאפשרת ללכוד ולנתח לא רק תוכן במשחק, אלא כל היבט של המשחק. דברים כמו תגובות מעריצים, כניסות של שחקנים, לוגו נותני חסות, ראיונות, מסיבות עיתונאים ותוכניות אולפן ניתנים כעת להכלה, לתייג ולהוסיף לאינדקס בפלטפורמה אחת ומרוכזת בדיוק כמו קטעים במשחק.

"כבר עכשיו אנחנו עובדים על יכולות עתידיות שיאפשרו לפלטפורמה ליצור תוכן חדש לחלוטין על סמך מה שכבר נקלט", הוסיף שיכמן. "כך, למשל, אם כריסטיאנו רונאלדו מדבר על חלק מסוים במשחק בראיון, הפלטפורמה תיצור אוטומטית נכס חדש - כמו סרטון מסך מפוצל של כריסטיאנו מדבר והצילומים האמיתיים של מה שהוא מדבר עליו. זה מקל על צוותי תוכן להטוות חלקי תוכן שונים יחד ולספר סיפור הוליסטי יותר" מסכם שיכמן.

הפופולריים