יו"ר הוועד האולימפי הישראלי, יעל ארד, התייחסה היום (חמישי) בריאיון לכאן ספורט להישגי המשלחת הישראלית עד כה באולימפיאדת פריז 2024. ארד הביעה שביעות רצון מהתוצאות, אך הדגישה כי המשחקים עדיין בעיצומם.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
"יש לנו שני ג'ודאים בפוטנציאל מדליה, יש לנו חצי גמר ב-50 מטר בבריכה, יש לנו שייטים שמחכים לרוח", אמרה ארד. "היום זה יום שבו בעצם חוד החנית של המשלחת, הספורטאים שהם בדירוג העולמי הגבוה, נכנסו לתחרויות".
האזינו לריאיון המלא:
ארד התייחסה להופעות המרשימות של הג'ודאים פיטר פלצ'יק וענבר לניר. על פלצ'יק אמרה: "היה לו קרב של 10 דקות, זה מטורף. וראית איך זה פשוט נתן לו עוד אנרגיה ועוד אנרגיה להחזיק קרב של 10 דקות ועוד במשקל 100 קילו, זה מטורף, פשוט מטורף".
על לניר ציינה: "ענבר היא ג'ודוקא מצוינת מבחינת היכולות שלה. היא גם עשתה הכנה מנטלית מטורפת. היא ספורטאית של פודיום ואני מקווה מאוד מאוד שאני אראה אותה הכי גבוה שיש".
ארד הוסיפה כי היא מרגשת מהתמיכה הישראלית באולימפיאדה: "יש פה כמות גדולה מאוד של ישראלים, יש פה מאות ישראלים שבאו ומעודדים ומתרגשים ואני גם רואה איך זה נותן לג'ודאים עוד אוויר".
לסיכום, יו"ר הוועד האולימפי סיכמה: "אנחנו באמצע הדרך, טפו טפו טפו. זה באמת תחרות מאוד מאוד קשה וחזקה, כולם באים לנצח ואנחנו מחזיקים אצבעות".