המשחקים הפאראלימפיים ייפתחו היום (רביעי) באולימפיאדת פריז, בהשתתפות ספורטאים וספורטאיות בעלי מוגבלויות. קפטן נבחרת ישראל בכדורשער, גל חמרני, הסבירה לקלמן ליבסקינד ורועי שרון בכאן רשת ב על ענף הספורט בו היא מתחרה ואיך הוא מתנהל, והציבה יעד: "עכשיו המטרה היא פודיום, ואם אפשר גם פודיום גבוה".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
הריאיון המלא | האזינו
"זהו ספורט ייחוד לליקוי ראייה ולעיוורים", סיפרה חמרני והסבירה כי "משחקים בו שלוש על שלוש, לכדור יש פעמונים, ועל הרצפה יש קווים בולטים שנוכל להתמצא. הקסם של המשחק זה שהעיניים של כל השחקניות מכוסות כדי להשוות תנאים, ככה אין לאף אחת יתרון ראייה, והמשחק מתנהל על ידי השמיעה".
עוד הוסיפה חמרני על חוקי המשחק כדורשער כי "לשחקנים אין אינטראקציה, רק הכדור יכול לעבור מצד לצד והמטרה היא להבקיע כמה שיותר. לפי הקווים הבולטים השחקנים יודעים איפה הם במרחב ואיפה השער. אנחנו מרגישים את הקווים על ידי הנעליים וכפות הידיים וכל קו מייצג עמדה אחרת במגרש כי הם באורך אחר".
חמרני נולדה עם מחלת ראייה והיום היא לקויית ראייה באופן מוחלט. "המחלה הייתה בנסיגה, ידעתי שאתעוור, אבל לא ידעתי מתי. זה חלק מהקושי, לדעת שזה יקרה ולא לדעת מתי. העירוון הביא איתו נחת באופן מוזר. לפני שש שנים כבה האור באופן הדרגתי".
על היותה ספורטאית במשחקים הפאראלימפיים אמרה: "הכול זה עניין של תרגול. אני משחקת 20 שנים, הנבחרת עצמה הוקמה לפני 17 שנים, וזו האולימפיאדה השלישית של הנבחרת ושלי. באולימפיאדות הקודמות לא הצלחנו להגיע לפודיום, הגענו רק לרבע גמר. עכשיו המטרה היא פודיום, ואם אפשר גם פודיום גבוה".
לצד מקומה של חמרני בנבחרת משתתפות עוד חמש בנות נוספות – אילמה חמיד, נועה מלכה, אורי מזרחי, רוני אוחיון וליהי בן דוד. המשחק הראשון של הנבחרת יתקיים ב-3 לספטמבר מול הנבחרת הברזילאית. "הן לא רעות. משחקי כדור אנחנו אף פעם לא לוקחים בהליכה, אבל זה משחק שאנחנו אמורות לנצח בו", מסרה חמרני.
הטניסאי שיישא את הדגל בטקס הפתיחה: "מבחינתי אלה המילואים שלי"
הטניסאי הפראלימפי אדם ברדיצ'בסקי יישא הערב את דגל ישראל בטקס הפתיחה של המשחקים בפריז. בריאיון לכאן רשת ב הוא אמר: "זה משהו מאוד משמעותי עבורי להחזיק את הדגל ולעמוד בראש המשלחת. מבחינתי זה לייצג את מדינת ישראל ברגעים הקשים האלה ואת האזור שלי - עוטף עזה ואת האנשים הטובים מהמסיבה שהלכו. אפשר להגיד שזה סוג של תמונת ניצחון. אני תמיד אומר שמילואים אני כבר לא עושה, אז מבחינתי אלה המילואים שלי".
האזינו לריאיון עם אדם ברדיצ'בסקי
ברדיצ'בסקי, מקיבוץ ניר יצחק שבעוטף עזה, סיפר על יום הטבח: "ב-7 באוקטובר התעוררנו לאזעקות, ומפה לשם זה הישרדות על החיים. הבנתי שהסיוט הגדול שתמיד היה לנו נמצא פה עכשיו. רק התפללנו שזה ייגמר בנס. אמרתי לילדים להיות בשקט ואני אחזיק את הדלת אם ינסו להיכנס. היו רגעים קשים".
ברדיצ'בסקי בן ה-40 הוא קטוע רגל מתאונת מעבורת בתאילנד ב-2007. הוא נשוי ואב לשלושה ילדים. תחילה הוא עסק בשחייה פראלימפית ואחר כך עבר לטניס בכיסאות גלגלים, שם הוא מתחרה בקטגוריית ה-OPEN, וישחק גם ביחידים וגם בזוגות. הוא אחד מ-27 ספורטאים וספורטאיות ישראלים שישתתפו במשחקים בשבועיים הקרובים.