השחיין הפאראלימפי מארק מליאר, שנולד עם שיתוק מוחין, זכה היום (שבת) במדליית ארד במשחה 100 מטר גב עם תוצאה של 01:07.42. זו מדליה פראלימפית שלישית למשלחת הישראלית בשלושה ימים במשחקים הפאראלימפיים בפריז.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
> לוח הזמנים של התחרויות בהן ישתתפו חברות וחברי המשלחת הישראלית
מליאר דיבר על ההכנות למשחקים בצל המלחמה: "אני מודה לחיילים ששומרים עלינו שאיפשרו לנו להתאמן כמו שצריך, השאירו אותנו בחיים. ההכנות היו קשות אפילו יותר מהרגיל, כי לא היה ברור לאן המלחמה הולכת. אז התחלנו ממש בעומס מטורף כדי שאם תהיה הפסקה נוכל לאזן". הוא הוסיף: "יש לי אח בצבא, חברים בקו. אין אחד שזה לא משפיע עליו, גם אם נראה שלא".
לגבי המשך דרכו במשחקים אמר מליאר: "מחר יש לי 200 מעורב, מקצה סופר קשה, מקווה לשפר את התוצאה בהרבה".
מליאר בן 23, נולד עם שיתוק מוחין, חזר מטוקיו עם שלוש מדליות, שתיים מהן מזהב. אולם מאז הוא הועבר מקטגוריית S7 לקטגוריית S8, שמשמעותה דרגת נכות נמוכה יותר.
עמי דדאון סכה אתמול במדליית זהב במשחה 100 מטר חופשי. במוקדמות סיים דדאון ראשון עם שיא פראלימפי חדש. "ברוך השם שרדתי את המקצה הזה. סיימתי קצת לא כמו שרציתי, אבל ברוך השם השגתי זהב ראשון במשחקים האלה, יש לי עוד שלושה מקצים והפנים קדימה", אמר דדאון.
הספורטאי עדנאן מילאד הפסיד אתמול בקרב על מדליית הארד בתחרות הטקוואנדו. זאת לאחר שיריבו האיראני לא התייצב לקרב הניחומים וויתר על ההזדמנות להתמודד על המדלייה.
לוחם הטקוואנדו הפאראלימפי אסף יסעור זכה בחמישי במדליית זהב. בקרב ניצח יסעור את יריבו הטורקי בתוצאה 12:19. אחרי הזכייה אמר: "אין לי מילים. ברוך השם. אין מאושר ממני".