הגרלת מונדיאל 2026, שייערך בארצות הברית, בקנדה ובמקסיקו בחודשים יוני ויולי בשנה הבאה, נערכה הערב (שישי) בוושינגטון במעמד נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, נשיאת מקסיקו קלאודיה שיינבאום וראש ממשלת קנדה מארק קארני.
במונדיאל 2026 ישחקו לראשונה 48 נבחרות (במקום 32), ולכן באופן תקדימי יהיו 12 בתים בשלב המוקדם, שיתקיים ב-16 איצטדיונים בערים שונות בשלוש המדינות המארחות.
משחק הפתיחה ייערך באיצטדיון האצטקה האגדי במקסיקו סיטי, ובו ייפגשו מקסיקו ודרום אפריקה.
מחר בשעות הערב ייקבע סדר המשחקים המלא של 72 המשחקים בשלב המוקדם. 32 מבין 48 נבחרות השלב הזה יעפילו לשלב הנוקאאוט, שיתחיל ב-28 ביוני ויסתיים עם שני משחקי חצי הגמר (14-15 ביולי) והגמר (19 ביולי).
בבית 1 הוגרלו מקסיקו, קוריאה הדרומית, דרום אפריקה, ודנמרק/צפון מקדוניה/צ'כיה/אירלנד. זה בית קשוח למדי שבו המארחת מקסיקו תצטרך להתמודד עם יריבות שמרביתן נחשבות לאיכותיות. דווקא משחק הפתיחה נגד דרום אפריקה אמור להיות מעט פחות קשה בעבור הנבחרת המקסיקנית.
בבית 2 הוגרלו קנדה, שוויץ, קטר ואיטליה/צפון אירלנד/וויילס/בוסניה. מדובר בהגרלה לא קלה למארחת קנדה, כיוון שהיא יכולה למצוא עצמה גם מול שוויץ וגם מול איטליה (אם זו תעפיל משלב הפלייאוף), שתי יריבות אירופיות קשוחות. קטר תנסה הפעם להצליח יותר מאשר במונדיאל האחרון שאותו אירחה.
בבית 3 הוגרלו ברזיל, מרוקו, סקוטלנד והאיטי. זה בית אטרקטיבי עם מסורת של מפגשי עבר בין ברזיל לסקוטלנד, וגם מרוקו נחשבת יריבה קשה שהצליחה מאוד במונדיאל האחרון כשהעפילה בקטר לחצי הגמר.
בבית 4 הוגרלו ארצות הברית, אוסטרליה פרגוואי ונבחרת נוספת מבין טורקיה, רומניה, סלובקיה וקוסובו. זהו אחד מהבתים הכי שוויוניים במונדיאל. כל נבחרת כאן יכולה לסיים במקום הראשון או האחרון.
בבית 5 הוגרלו גרמניה, אקוודור, חוף השנהב וקוראסאו. על פניו, גרמניה וחוף השנהב מעל היתר, כאשר גם אקוודור יכולה אולי להפתיע ולסיים במקום השני.
בבית 6 הוגרלו הולנד, יפן, טוניסיה ואוקראינה/שוודיה/פולין/אלבניה. הולנד תפתח מול יפן האיכותית, שהדיחה את גרמניה בקטר והעפילה לשמינית הגמר.
בבית 7 הוגרלו בלגיה, איראן, מצרים וניו זילנד. זהו בית אקלקטי עם מפגש טעון ומעניין בין איראן למצרים, שתי נבחרות גדולות מהעולם המוסלמי. בלגיה נמצאת כמה רמות מעל היתר מבחינת איכות.
בבית 8 הוגרלו ספרד, אורוגוואי, ערב הסעודית וקאבו וורדה. ספרד, אלופת אירופה, לא צריכה להתקשות יתר על המידה. יהיה מעניין לראות אם קאבו וורדה הננסית מאפריקה תצליח במונדיאל הראשון שלה.
בבית 9 הוגרלו צרפת, סנגל, נורבגיה ובוליביה/עיראק/סורינאם. צרפת נגד סנגל זה שחזור משחק הפתיחה המדהים של מונדיאל 2002, שבו האפריקאים היממו את אלופת העולם עם ניצחון 0:1. הבית הזה גם ייתן לנו מאץ'-אפ חלוצים מטורף בין קיליאן אמבפה הצרפתי לארלינג האלאנד הנורבגי. אולי הבית המוקדם הכי איכותי במונדיאל הקרוב.
בבית 10 הוגרלו ארגנטינה, אוסטריה, אלג'יריה וירדן. אלופת העולם ארגנטינה הגרילה בית קל באופן יחסי. אוסטריה מאוד משתפרת בשנים האחרונות ואמורה להעפיל לשלב הנוקאאוט. ירדן, בהופעת בכורה, תתמודד מול יריבות מאוד קשות אבל אולי תצליח להפתיע את אלג'יריה ב"דרבי הערביות".
בבית 11 הוגרלו פורטוגל, קולומביה, אוזבקיסטן והרפובליקה הדמוקרטית של קונגו/ג'מייקה/ניו קלדוניה. פורטוגל וקולומביה צפויות לעשות כאן בית ספר. כריסטיאנו רונאלדו, בגיל 41, ישחק במונדיאל שישי שלו והוא כל כך רוצה לזכות הפעם.
בבית 12 הוגרלו אנגליה, קרואטיה, פנמה וגאנה. על הנייר, אנגליה וקרואטיה הן השתיים החזקות ביותר, אבל גאנה אולי תוכל לעשות להן צרות. פנמה מגיעה אל הבית הזה כסוג של ניצבת.
