חיכוך נוסף הערב (שבת) בין הפועל תל אביב בכדורגל למשטרה ולשר הממונה איתמר בן גביר. זאת, במהלך משחק בין הפועל תל אביב למכבי בני ריינה באצטדיון בלומפילד.
אוהדי הקבוצה התל אביבית קראו קריאות נגד המשטרה, בהן: "לא רוצים שוטרים ביציע"; "שואה למשטרה"; "אני שונא מג"ב, אני שונא יס"מ, אני אדום בדם. ניאו נאצים". ולאחר מכן: "כהנא מת ובן גביר מת", וכן, "סרגרוף מת, שהמפכ"ל ימות היום".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מסר בתגובה ראשונה ל"כאן חדשות": "בית המשפט העליון התיר את דמם של השוטרים, שמגנים על המדינה, אבל אני אמשיך לתת גב לכל פעולה נגד פורעי החוק האנרכיסטים שמחריבים את המדינה".
> במקום למנוע חיכוכים, במשטרת מחוז ת"א יוצרים אותם | רועי ינובסקי, פרשנות
עוד הוסיף השר: "לא כל אוהדי הפועל אנרכיסטים אבל אני מתפלא על הנהלת הקבוצה וראשיה ששותקים שתיקה רועמת נוכח ההנהגות המכוערת של חלק משמעותי מאוהדי הקבוצה שיושבים ביציע ושונאים גיבורי ישראל כמו רני גואילי, שוטר יס"מ שנלחם למען כולנו, ועוד עשרות אלפי שוטרים שעושים 24/7 בשביל כולנו".
הפועל תל אביב הגיבה: "כפי שאמרנו לפני המשחק, משטרת ישראל היא לא האויב של הפועל תל אביב ואנו מגנים בתוקף כל גילויי אלימות כלפי המשטרה ובכלל. כולם נהנו היום מאווירה טובה וחוויית כדורגל נהדרת באצטדיון בלומפילד, עם הרבה משפחות ועידוד נהדר. כל האנשים שמנסים לתפוס טרמפ על הקבוצה ולצייר את המועדון כמעודד אלימות והסתה, הם אלה שמסיתים באמת ורק מלבים את האש במקום להרגיע. אנחנו כאן בשביל להתעסק בכדורגל".
ממשטרת ישראל נמסר ל"כאן חדשות": "לצערנו שוב אנו נתקלים בקריאות מבזות ומבישות בגנות המשטרה, ע"י חלק מאוהדי קבוצת הפועל ת"א, במסגרת המשחק שנערך היום בבלומפילד. במהלך המשחק נשמעו קריאות בין היתר, 'ניאו נאצים', ולאחר מכן הקריאות 'כהנא מת ובן גביר מת', 'סרגרוף מת', 'שהמפכ"ל ימות היום' ו'שואה למשטרה'. אמירות אלה של חלק מהקהל, מעוררות שאת נפש ופוגעות בעבודת השוטרים, שהגיעו היום למשחק לאבטח ולשמור על בטחונם של כלל האוהדים, גם על אלה שמאחלים שואה למשטרה".
עוד נמסר כי "משטרת ישראל תמשיך לפעול בכלל הכלים והאמצעים העומדים לרשותה להוקעת קיצוניים אלו ממגרשי הספורט ותפעל למען הבטחת שלומם של האוהדים הנורמטיביים, המגיעים למגרשי הכדורגל, במטרה להנות מאירוע ספורט. נמשיך לפעול בנחישות נגד אלה אשר מפירים את הסדר בניגוד לחוק ובאמצעות פגיעה בשוטרים ובעבודתם החיונית".
ביום חמישי האחרון, בג"ץ הוציא צו ביניים לפיו על המשטרה לאפשר לאוהדים הלובשים חולצות מחאה להיכנס למגרשי כדורגל. זאת לאחר שבתחילת החודש המשטרה מנעה מאוהדי הפועל תל אביב שלבשו חולצה שנשאה מסרים נגד המשטרה, תנועת "כך" ומכבי תל אביב, להיכנס למשחק של הקבוצה בבלומפילד.
"ראינו לתת צו על-תנאי המורה למשיבים לבוא וליתן טעם מדוע לא תחדל משטרת ישראל ממניעת כניסתם של אוהדים לאירועי ספורט בשל תוכן מחאתי או ביקורתי המופיע על פריטי לבוש", נכתב בהחלטת בג"ץ שניתנה לפני יומיים. השופטים המליצו למשטרה לבחון את מדיניותה הנוכחית, ולספק תצהיר תשובה בעניין עד ל-4 בינואר.
