מנה ראשונה:
סיגר במילוי דג (גרסה טבעונית: סיגר במילוי חציל)
מצרכים:
מלית דג
- קילו פילה לברק
- פטרוזליה
- כוסברה קצוצה
- נענע קצוצה
- בזיליקום
- אורגנו
- לימון (לגרידה)
- פפריקה
- כמון
- מלח
- פלפל
- שום
- שאטה
- פלפל חריף
אופן ההכנה: מורידים את העור של הלברק וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים את כל המרכיבים.
מטבל יוגורט ושמנת חמוצה:
- יוגורט בקר
- שמנת חמוצה
- שום
- עירית
- מלח
- פלפל
- שמן זית
- סוכר
אופן ההכנה: מערבבים הכל בקערה, מתבלים לפי הטעם.
מלית חציל ועגבניות מקורמלות
- חצי חציל (250 גרם)
- 2.5 עגבניות
- פטרוזליה
- כוסברה
- נענע
- בזיליקום
- אורגנו
- לימון (לגרידה)
- פפריקה
- כמון
- מלח
- פלפל
- שום
- שאטה
- פלפל חריף
אופן ההכנה: מקלפים את החציל, חוצים לאורך, מזלפים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור על הצד השטוח. מרתיחים סיר עם מים רותחים ומעט מלח גס, לוקחים עגבניות ועושים חתך בצורת X בחלק התחתון, מבשלים במים החמים כ-3 דקות ומעבירים למים קרים עם קרח. בתוך המים מקלפים את קליפת העגבנייה. חותכים את העגבנייה לרבעים ומוציאים את הנוזלים והגרעינים. מניחים בתבנית מזלפים שמן זית וסוכר לבן ומשרים כחצי שעה. מכניסים לתנור את העגבניות עד לקרמול. לאחר שהחציל והעגבנייה מוכנים מניחים בצד עד שהם מגיעים לטמפרטורת החדר. חותכים את החציל והעגבניות לקוביות קטנות ומערבבים יחד את כל המצרכים ומניחים במסננת עד שכל הנוזלים יורדים.
טחינה:
- טחינה גולמית
- מים קרים
- מלח
- פלפל שחור
- לימון
אופן ההכנה: בתוך הבלנדר שמים את עשבי התיבול והמים, רק לאחר מכן מוסיפים את הטחינה הגולמית, הלימון והתבלינים. טוחנים את הכל ומחזקים במים/טחינה גולמית לקבלת המרקם הרצוי.
גלגול עלי הסיגר:
על משטח יבש מניחים את עלה הסיגר, מניחים את המלית בצורת נקניקייה בשליש התחתון של העלה.. מרטיבים באמצעות מים עם קמח את הקצוות העליונות (משמש כמו דבק) ומגלגלים.
מטגנים עד לקבל גוון זהוב. בתיאבון שיהיה.
סלטון פרש:
- צרור פטרוזיליה
- צרור כוסברה
- עגבניות שרי אדום צהוב
- פקאנים מסוכרים
- נענע
- מלח פלפל
- שמן זית
- לימון
אופן ההכנה: קוצצים את העלים, חותכים את השרי לסירות (רבעים) מתבלים ושוברים פקאנים מסוכרים מעל.
מנה עיקרית:
שווארמה (בגרסה הטבעונית: שווארמה מן הצומח)
שווארמה:
- שייטל 3.5 קילו
- קילו בשר טחון
- 700 גרם שומן כבש
- תבלין שווארמה עגל
אופן ההכנה: חותכים את כל הנתחים לפרוסות דקות, את הבשר טחון מחלקים לכדורים. מפזרים תבלין שווארמה לפי הטעם (ממליץ על חצי כוס לקבל טעם חזק). משפדים את הפרוסות על שיפוד השווארמה וכל כמה שכבות שמים בהתאמה כדור בשר טחון ומשטחים על פני השיפוד. ממליץ לשים גם כמה שכבות שומן בין השכבות כשהחשובה ביותר היא השכבה העליונה שצריכה לקבל כמות יפה של שומן! עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (מומלץ 12-24 שעות). שמים על מכשיר השווארמה להבה חזקה ומורידים באמצעות סכין חדה חתיכות דקות.
שווארמאמא נייצ'ר:
- תחליף בשר בכמות הרצויה
- 4 פטריות שהקוטר שלהן גדול ככל האפשר
- כרוב לבן
- תבלין שווארמה עגל אבל בלי עגל עצמו אלוהים ישמור
אופן הכנה: לוקחים כמה עלי כרוב ומניחים במחבת, מכסים את עלי הכרוב בשמן זית ומדליקים את הגז על אש נמוכה עד לקבלת עלה כרוב מושי ספוג בשמן זית. לוקחים את הפטריות וחותכים לרוחב לקבל 2-3 דסקיות מכל פטרייה. מתבלים את הפטריות בתבלין עגל ושמן זית בנדיבות. מסדרים על השיפוד שכבות של פטריה ותחליף בשר כשעל כל תחליף בשר נוסיף תבלין שווארמה עגל. מעל הכל נסגור בכרוב מטוגן ויאללה למכונת השווארמה.
סלט קצוץ:
- עגבניות
- מלפפון
- בצל סגול
אופן ההכנה: קוצצים הכל והכי חשוב: לא לתבל.
כרוב חמוץ:
- כרוב לבן
- מלח לימון
- כפית מלח
- כפית סוכר
- 0.25 כוס שמן זית
אופן הכנה: קוצצים את הכרוב לרצועות דקות בעזרת סכין חדה. מפזרים מלח לימון, ומעסים אותו לתוך רצועות הכרוב עם הידיים. מניחים למלח הלימון לרכך את הכרוב במשך כשעה – שעתיים. מוסיפים את כל השאר מערבבים ומאזנים לפי הטעם.
מטבל חריף:
- שמן זית
- פלפל חריף
- שום
- גרידת לימון
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה: קוצצים את הפלפל החריף, מוסיפים שום כתוש ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים.
פיתה:
ממלאים בסיר מים ומביאים לרתיחה. מניחים את כלי האידוי מעל כשבתוכו נייר איפייה עם מעט חורים. מסדרים את הפיתות ומשאירים עד לקבלת המרקם הרצוי (אין בעיה לשים גם קפואות, יקח קצת יותר זמן).
פותחים את הפיתה ומניחים בפנים את השווארמה, סלט קצוץ, עשבי התיבול, טחינה. בתיאבון!
ג'ינג'י צ'יפס:
- בטטה
- פפריקה
- מלח
- פלפל
אופן הכנה:
- מקלפים בטטה וממשיכים עם הקולפן ליצירת דפי דקים מהבטטה, מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון כתום כהה. להוציא ולתבל ישר. להגיש בטמפ' החדר
קינוח:
קראמבל תותים, קצפת ופיסטוק
קצפת:
- 250 מ"ל שמנת צמחית
- 2 כפות אינסנט פודינג וניל
- חצי כף אבקת סוכר
אופן הכנה: מקציפים את השמנת חצי דקה במעבד מזון, מוסיפים את אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.
לרוטב תותים:
- 10 תותים
- אבקת סוכר
- מי ורדים
אופן הכנה: טוחנים את התותים ומוסיפים 2 כפות אבקת סוכר וכפית מי ורדים.
לקראמבל:
- 140 גרם קמח לבן
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 גרם נטורינה
- קורט מלח
- קינמון טחון
אופן ההכנה: מערבבים בקערת המיקסר ברימאג עם וו גיטרה את כל מרכיבי הקראמבל לתערובת פירורית.
רוטב פיסטוק:
- מחית פיסטוק
- מים
- אבקת סוכר
אופן הכנה: מערבבים את הכל בכלי ומאזנים את הכמויות לפי הטעם.
הרכבת הקינוח: מניחים שכבות בתוך כוס, סוגרים בקראנץ' פיסטוקים.