מנה ראשונה:
3 ברוסקטות עם גבינה טבעונית
גבינת שקדים:
- קמח שקדים
- שן שום
- כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- פלפל שחור
- מים
לשינויים: זעתר, שמן זית, מלפפון, שמיר
אופן ההכנה: לתוך בלנדר עוצמתי נכניס קמח שקדים עד הקו של ה300.נוסיף שן שום אחת, נסחט לימון שלם, כפית שטוחה של מלח, 2 כפות שמן זית, קצת פלפל שחור, נוסיף מים ונפעיל את הבלנדר. נעצור נסתכל על הסמיכות ונוסיף עוד מים, נחנו שואפים למרקם שזז בתוך הבלנדר אבל לא נוזלי מידי.
*הגבינה מתייצבת בתוך המקרר.
לאבנה- נפזר זעתר ונזליף מעל שמן זית.
צזיקי- נקצוץ שמיר ונגרד מלפפון בצד הקטן, מוסיפים את המים של המלפפון- קיבלנו ציזיקי.
פטה שקדים- עם כף נשים גבינה על נייר אפייה ונאפה אותה עד שהגבולות יזהיבו, ניתן לה להתקרר.
פסטו:
- עלי בזיליקום
- חצי לימון
- מלח
- פלפל
- שמן זית
- קמח שקדים
- ושמרי בירה
אופן הכנה: עלי בזיליקום, חצי לימון מלח פלפל ושמן זית- לטחון לטקסטורה לא חלקה מדי, ולאחר מכן נשפוך פנימה קמח שקדים ושמרי בירה.
להרכבה:
- 3 ברוסקטות
- פלפל קלוי
- ארטישוק אה- לה רומאנה קנוי
- לימון כבוש
- סומק
- פסטו
- הגבינות
- בטטה
- עגבניית שרי
- אורגנו יבש
- שמן זית
אופן הכנה: נפרוס את הברוסקטות ונכניס לטוסטר או לתנור. נפרוס פלפל אדום עם מעט שמן זית ונכניס גם כן לתנור. נפרוס את הבטטה מערבבים בקערה עם שמן זית, ונשים בתנור עם 200 מעלות. נפרוס גם את העגבנייה ונקלה.
ברוסקטה 1- לאבנה זעתר, פלפל קלוי עלה נענע.
ברוסקטה 2- צזיקי חתיכת ארטישוק אה-לה רומאנה לימון כבוש וסומק.
ברוסקטה 3- פסטו, גבינת עיזים, בטטה, עגבניית שרי תמר קלויה.
סלט סלק
- סלק
- לימון
- שמן זית
- מלח
- פלפל
- צנוברים
- עלי בזיליקום
- חומץ בלסמי מצומצם
אופן ההכנה: מאדים את הסלקים או מבשלים אותם, פורסים אותם לפרוסות בפומפייה. מערבבים לתוך קערה עם לימון, שמן זית, אהבה, מלח ופלפל. לשים על צלחת כמו קרפצ'יו, או בקערה.
נפרוס חתיכות מהגבינה, צנוברים קלויים, עלי בזיליקום, ומעל כל זה מזליפים חומץ בלסמי מצומצם.
מנה עיקרית:
טאלי, סלט קינואה עם טופו, קציצות ירק, ירקות צלויים, סלט פרש, לחם שום עם דיפ
סלט קינואה:
- קינואה
- גזר מגורד
- גמבה חתוכה לקוביות
- תירס
- אפונה עדינה
- חמוציות
- תיבול: מלח, פלפל, שמן זית, לימון וקצת כמון.
- טופו
אופן הכנה: קורעים את הטופו לקערה, שופכים שמן זית ומערבבים לכיסוי מלא, מפזרים קורנפלור, מכניסים לאייר פראייר על 180 מעלות ל20 דקות, מוציאים ומערבבים. מכניסים שוב אם צריך.
רוטב:
- תפוזים
- שום
- סויה
- סירופ מייפל
- חמאת בוטנים
- גינגר יבש
- שבבי צילי
- קורנפלור
- מים
- לימון
- שקדים
- כוסברה
אופן ההכנה: במחבת נסחט תפוזים, נקצוץ שום, סויה , סירופ מייפל וחמאת בוטנים וקצת גינגר יבש ושביבי צ'ילי. מערבבים טוב את הרוטב ואז כדי להסמיך להוסיף קורנפלור לכוס מים ולהוסיף לרוטב. זורקים פנימה את הטופו לעוד כמה דקות ונגיש את זה על הסלט.
להגשה סחיטת לימון ושקדים וכוסברה.
קציצות ירק מהממות:
- תפוח אדמה
- קישוא
- בצל גדול
- שמן זית
- שמיר
- כוסברה
- פטרוזיליה
- עלים מהגינה- מנגולד ותרד.
- טחינה גולמית
- שמרי בירה
- קמח עדשים כתומות
- מלח
- פלפל
- מים
אופן ההכנה: נאדה תפוח אדמה. נגרד קישוא על ההכי קטן שיש. נטגן בצל גדול קצוץ במחבת בשמן זית, נזרוק פנימה שמיר כוסברה ופטרוזיליה, למעוך תפוח אדמה להוסיף לתערובת וגם את הקישוא. נוסיף טחינה גולמית, שמרי בירה וקמח עדשים כתומות. לערבב ולשים מלח, קצת פלפל שחור, לערבב לטקסטורה לא סמיכה מדי, מוסיפים מים לפי הצורך. עם כף שמים על נייר אפייה שעליו קצת שמן זית מכניסים לתנור חם ב200 מעלות משחימים והופכים אותה.
סלט פרש:
- חסה סלונבה
- עלים מהגינה
- אפרסמון
- אגס
- זרעי דלעת
- זרעי חמנייה
רוטב:
- בזיליקום
- נענע
- שמן זית
- לימון
- חרדל
- סירופ מייפל
- מלח
- פלפל
לחם שום:
- שאריות ברוסקטה
- שמן זית
- רוזמרין מהגינה
- שום
אופן ההכנה: לקלות בתנור או בטוסטר אובן.
טחינה עם קארי - אופן ההכנה: טחינה עם מים לימון קארי ומלח
ירקות צלויים:
- פטריות יער
- ברוקולי
- שומר
- מלח
- פלפל
אופן הכנה: שמים את הפטריות על המחבת, ואת הברוקולי נשים עם שמן זית, מלח ופלפל בתנור. פותחים את השכבות של השומר וחותכים לחתיכות גדולות, רק שמן זית וסומק ולתנור. ניתן לקשט את המנה העיקרית עם פרחים אכילים.
קינוח: שוקולד הומייד (גאמביט המלכה), סינמן סאנז
מצרכים:
- חצי כוס קקאו
- חצי כוס שמן קוקוס
- רבע כוס סילאן
- טחינה גולמית לפי העין
- באגוזי לוז קלויים ומסוכרים
אופן הכנה: כדי למדוד את שמן הקוקוס שמוצק בחורף יש לחמם אותו. מערבבים את המרכיבים משטחים,
מקשטים עם באגוזי לוז קלויים ומסוכרים. ומכניסים לפריזר.
סינמן באנז
- קילו קמח
- 3 רבעי כוס סוכר
- חצי כוס שמן
- כפית שמרים
- כף מלח
- שתי כוסות מים פושרים
אופן הכנה: מערבבי הכל ומתפיחים. פורסים בצורה מלבנית נשים שמן סוכר נחתוך כמו רולדה לפרוסות נאפה בתנור ב180 מעלות עד שמוכן
גלזורה: אבקת סוכר, מים רותחים. (מוגש לצד תותים גדולים עם העלים).
מוס שוקולד לבן:
שמים בתוך בלנדר את המצרכים הבאים: קמח שקדים, מיץ לימון, מים, גרידת לימון, שוקולד לבן, תמצית וניל, קצת מלח.
לקישוט: פירורי פתי בר, דובדבן אמרה, עלה נענע קטן.