המתכונים של עמית שמיר

המתכונים של עמית שמיר
נזיד עדשים, ספגטי עם קציצות וזרעי צ'יה במשקה שקדים. המתכונים הטבעוניים והמוצלים של עמית
Getting your Trinity Audio player ready...

מנה ראשונה:

נזיד עדשים

רכיבים:

  • 1 ק"ג עדשים (ניתן לשלב ירוקות, כתומות, מש)
  • 3 בצלים
  • ראש שום
  • 2-4 גזרים
  • 3-4 בטטה/תפו"א
  • פלפל שחור
  • פטרוזילה
  • סלרי

אופן ההכנה:

את העדשים יש להשרות לילה לפני. קוצצים ומטגנים קצת את הבצל, מוסיפים קצת מים שלא יישרף, ופלפל שחור. לאחר שהבצל קצת הוציא נוזלים (לא מחכים שהבצל יישרף) מוסיפים את העדשים המושרות. גזר ניתן לגרד ולהוסיף יחד עם הבצל, וניתן גם לחתוך לקוביות ולהוסיף עם העדשים (או גם וגם). לאחר מכן, מוסיפים את הבטטה חתוכה לקוביות ומבשלים, מוסיפים את הפטרוזליה ואת הסלרי, מוסיפים מים (לכסות את התבשיל ומעט יותר), נותנים לסיר לרתוח ואז מבשלים עוד חצי שעה-שעה על אש קטנה. להגיש עם קערת קרוטונים או קרעי לחם ששמים בתנור עם שמן זית ותבלינים (עד שמגיע לקרנצ'יות שרוצים).

ניתן להגיש עם מיני בורקס (מוכן) עם סלט אבוקדו (אבוקדו מעוך עם לימון מלח פלפל).

 

מנה עיקרית: 

ספגטי עם קציצות בייונד ברוטב עגבניות

רכיבים:

  • 10 עגבניות גדולות
  • כוס מים 
  • פטרוזיליה קצוצה 
  • פפריקה מתוקה+חריפה - כף וחצי 
  • כמון - חצי כפית 
  • כורכום - חצי כפית 
  • פלפל 
  • מלח 
  • פסטה מקמח מלא 

אופן ההכנה:

מכינים סיר פסטה

רוטב עגבניות לקציצות ביונד: 

אופן הכנה: לחצות לחצי עגבניות, לגרד אותן בפומפיה (רסק עגבניות), להכניס לסיר יחד עם מים, תבלינים ופטרוזיליה קצוצה. לערבב, להכניס את הקציצות פנימה (עדיף שיטבעו ברוטב) על אש בינונית נמוכה עם מכסה, 20 דקות-חצי שעה.

קינוח:

זרעי צ'יה מושרים במשקה שקדים עם פירות העונה

רכיבים: 

  • ¾ - ½ כוס צ'יה
  • משקה שקדים
  • 4-5 בננות
  • 4-5 תפוחי עץ
  • ניתן להוסיף כל פרי תלוי בעונה מאננס, פפאיה, פירות הדר ומה שמתחשק
  • חופן שקדים מושרים ומקולפים
  • חופן אגוזי קשיו
  • חופן אגוזי מלך
  • אוכמניות קפואות
  • סילאן
  • קוקוס שבור/גרוס
  • קינמון

אופן ההכנה: להשרות את הצ'יה בנוזל השקדים לילה לפני. לאחר מכן, חותכים בננות ותפוחים לקוביות קטנות ואת הפירות הנבחרים, מוסיפים שקדים, אגוזים, מוסיפים את הכל לצ'יה ומערבבים. מקשטים עם סילאן, קוקוס וקינמון ומגישים.

הפופולריים