מנה ראשונה:
צ'יזי נאן שום ובצל ירוק בליווי סלט ירוק ומטבלים
מרכיבים:
- צ'יזי נאן עם שום ובצל ירוק
- 2-2.5 כוסות קמח תופח
- גביע יוגורט
- בצל ירוק
- תבלין ללחם שום
- שום כתוש
- גבינה צהובה מגוררת
- גבינה בולגרית
- שמן
- מלח
- פלפל
אופן הכנה:
לקצוץ בצל ירוק על קרש חיתוך. להשאיר כמה גבעולים קצוצים בצד לקשט את השמנת. לערבב בקערה גביע יוגורט וגבינות (בולגרית וצהובה) עם שום כתוש, מלח, פלפל ובצל ירוק קצוץ. מוסיפים 2-2.5 כוסות קמח תופח ולשים. מחלקים את הבצק לנאן ל-12 כדורים ומרדדים לצורת עיגול. מפזרים גביחנה מגורדת וסוגרים עם עיגול בצד נוסף. משמנים את הנאן ומשאירים במקרר עד הצילחות (יש לכסות את הצלחת). לחמם שמן זית במחברת ומניחים בה את הנאן (מומלץ להכין את הנאן במקביל בשתי מחבתות) ולהפוך. בזמן שהנאן מטגנים, מסדרים שלושה מטבלים בצלחת - פסטו כוסברה, קונפי עגבניות ושמנת חמוצה (מומלץ לפזר בצל ירוק). כאשר הנאן מוכנים - חותכים לארבעה רבעים.
הגשה: לצד סלט ירוק
לסלט:
- 2 שקיות של ירקות לסלט קלאסי (חסה, כרוב סגול, עלים)
- עגבניות שרי
- מלח
- פלפל
רוטב:
- שני שליש כוס שמן זית
- שני שליש כוס בלסמי
- שום כתוש (2 כפיות)
- 2 כפות דבש
מטבלים:
פסטו כוסברה
- 2 זרי כוסברה
- זר נענע
- 3-4 שיני שום
- שליש פלפל ירוק חריף
- מלח
- 3/4 שמן חמניות
- 1/4 שמן זית
הכנה:
שמים את כל הרכיבים בבלנדר וטוחנים. מוסיפים שמן בהדרגה עד שהמרקם מושלם. לוקחים עגבניות ושום קונפי. מדובר בעגבניות והשום בשמן זית בתנור מהמתכון של הניוקי - לוקחים חלק הצידה לפני שלב הטחינה.
הגשה: שמנת חמוצה, קצת מלח פלפל, בצל ירוק לקישוט.
רוטב חמאת עגבניות:
- עגבניות שרי מכל הצבעים
- כמה עגבניות רגילות
- שיני שום קלופות
- שמן זית
- מלח ופלפל
- 100 גרם חמאה
- טבסקו
לפזר פרמז'ן בהגשה
הכנה: בתבנית גדולה מניחים את העגבניות השטופות ושיני השום, מזלפים המון שמן זית מעל ומכניסים לתנור על חום 180 בערך, לפחות לחצי שעה (כמה שיותר זמן יותר טוב). מצננים, מוסיפים מלח ופלפל. טוחנים בנינג'ה עד למרקם חלק (לא לשכוח להוציא קצת החוצה לטובת המנה הראשונה). מעבירים במסננת דקה למחבת גדולה, מוסיפים חמאה וטיפה טבסקו, מבשלים עד שהחמאה נמסה.
מנה עיקרית:
מלנזה א-לה פרמז'נה עם ניוקי ריקוטה בחמאת עגבניות שרי
מרכיבים:
מלנזנה א-לה פרמז'נה אישי
- 1-2 חצילים
- קופסת עגבניות מרוסקות
- שום כתוש
- קוביית בזיליקום
- אורגנו יבש
- פרמזן מגורר
- גבינה צהובה מגוררת
- מלח ופלפל
אופן ההכנה: ממיסים את הבזיליקום במים רותחים. פורסים את החצילים ושמים במסננת עם מלח שיגירו נוזלים. מנגבים את החצילים, מסדרים בתבנית ומזלפים שמן זית. אופים בערך 15 דקות עד הזהבה.
בסיר קטן מחממים את הרוטב - עגבניות, שום, בזיליקום ותבלינים.
מסדרים בכלי קטן קצת רוטב, פרוסת חציל, רוטב, גבינות, פרוסת חציל ורוטב. אופים ל-20 דקות לערך.
הגשה: מפזרים גבינות למעלה ואופים שוב בערך 7-10 דקות עד שמבעבע ומזהיב
לניוקי:
- 600 גרם ריקוטה (3 קופסאות)
- קמח רגיל - בערך 2.5 כוסות, להוסיף אם צריך
- 100 גרם פרמזן מגורר (שקית)
- ביצה וחצי
- קמצוץ אגוז מוסקט,
- מלח פלפל
רוטב עגבניות: מפורט במנה הראשונה.
אופן הכנה: שמים ריקוטה במסננת צפופה כדי שיגיר נוזלים עד ההכנה. מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד היווצרות בצק אחיד. מוסיפים קמח במידת הצורך. מניחים לנוח במקרר חצי שעה. מגלגלים מהבצק נחשים וחותכים לניוקים. מניחים את הניוקי על משטח מקומח. מרתיחים מים עם מלח, מוסיפים את הניוקי פנימה עד שצפים. מוציאים עם כף מחוררת הישר לרוטב במחבת.
בהגשה: לפזר פרמז'ן.
קינוח:
עוגת קרמבו
מרכיבים:
לתחתית:
- 170 גרם פתי בר (שליש חבילה של 500 גרם)
- 50 גרם שוקולד מריר
- 25 גרם חמאה
- כוס מים רותחים
- כף וחצי סוכר
לקרם:
- 1.5 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- חבילת אינסטנט פודינג וניל
- חצי כוס חלב
לציפוי:
- חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה: ממיסים במיקרו שוקולד, חמאה, סוכר ומים. מצננים לטמפ' החדר. שוברים את הביסקוויטים לפירורים גסים ושופכים עליהם את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. שופכים לתבנית ומהדקים. מכניסים לפריזר עד שהקרם מוכן. מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג עד שמתייצב. מוסיפים את החלב וממשיכים להקציף עד שמוכן. יוצקים על התחתית של העוגה ומכניסים לפריזר לשעה. מחממים את כל חומרי הציפוי במיקרו ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מצננים, יוצקים על העוגה הקפואה ומכניסים למקרר עד ההגשה.