מנה ראשונה:
עלי סיגר ממולאים בדג מוסר ורוטב חריימה לצד סלט חמצמץ
(גרסה צמחונית: במילוי שווארמה צמחונית)
מרכיבים:
למילוי הסיגר:
- דג מוסר חתוך לקוביות קטנות .
- בצל סגול
- פטרוזיליה
- כוסברה שום
- גרידת לימון
- נענע
- פלפל ירוק
- שמן זית
- מלח
- פלפל
- פפריקה
- שמן קנולה
רוטב חריימה:
- עגבניות
- גמבה
- שום
- רסק עגבניות
- פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- מלח
- קימל
- כמון
סלט:
- עלים ירוקים - מיקס עלי בייבי
- צנון
- כוסברה
- פטרוזיליה
- בצל ירוק
- שמן זית
- לימון
- מלח פלפל
אופן הכנה: חותכים את הדג לקוביות קטנות. קוצצים בצל סגול, פטרוזיליה, כוסברה, נענע ופלפל ירוק. מגרדים קליפת לימון לגרידה וכותשים את השום. מערבבים את כל המרכיבים וממלאים אותם בתוך עלי סיגר. מטגנים לפני ההגשה בשמן עמוק.
רוטב: מגרדים עגבניות וחותכים גמבה לקוביות. מטגנים תחילה את הגמבה, העגבניות והשום, מוסיפים תבלינים ורסק עגבניות. מערבבים את כל המרכיבים יחד וטוחנים למרקם סמיך, ומצמצמים על אש קטנה כשעה.
הגשה: לפזר כוסברה לעיטור.
צמחוני:
- תחליף שווארמה צמחונית
- בצל
- כורכום
- חוויאג'
- מלח
- פלפל
- כמון
- שמן
אופן ההכנה: מטגנים בצל חתוך לרצועות, מוסיפים את השווארמה הצמחונית ואת התבלינים. לאחר מכן ממלאים את המרכיבים בתוך סיגר ומטגנים לקראת הגשה.
מנה עיקרית:
כנאפה בשר - שערות קדאיף במילוי בשר בקר עסיסי בטחינה נענע, סילאן ופיסטוקים
גרסה צמחונית: כנאפה פטריות ובשר צמחוני עסיסי בטחינה נענע, סילאן ופיסטוקים
מרכיבים:
למילוי הכנאפה:
- 5-6 בצלים
- קילו וחצי בשר הטחון
- פטרוזיליה
- מלח
- פלפל
- ראס אל חנות
- כמון
טחינת נענע:
- טחינה
- נענע
- לימון
- מלח
סלט בצד:
- עגבניות שרי בצבעים
- כוסברה
- מעט שום
- מעט פלפל חריף
- לימון
- מלח
- שמן זית
- צנוברים קלויים
אופן הכנה: מטגנים בצל עד רמת קרמול ומוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים. ממלאים את כל התערובת בתוך שערות קדאיף.
להגשה: לזלף סילאן ופיסטוקים קלויים
כנאפה צמחונית:
- חבילת בשר צמחוני
- בצל (מקורמל מההכנות למנה הרגילה)
- פטרוזיליה
- מלח
- פלפל
- ראס אל חנות
- כמון
אופן הכנה: לוקחים את הבצל המקורמל שהוכן לכבוד המנה הרגילה לפני שהוסף לבשר. במחבת חדשה מוסיפים לבצל את הבשר הצמחוני והתבלינים. את התערובת ממלאים בשערות קדאיף.
להגשה: לזלף סילאן ופיסטוקים
קינוח:
סברינה עם קרם קוקוס, רוטב תות וקוקוס קלוי
מרכיבים:
תחתית סברינה:
- ביצים
- קמח
- סוכר
- אבקת אפייה
- סוכר וניל
- שמן
סירופ (להרטבת הסברינה):
- מים
- סוכר
- תמצית רום
לקרם:
- קרם קוקוס
- אבקת סוכר
- הכנה- מקציפים במטרפה.
לרוטב תות:
- תותים (קפואים)
- מעט מיץ לימון
- סוכר
- מעט שמנת צמחית
- כפית קורנפלור
- גרידת לימון
- קוקוס קלוי
אופן ההכנה: מערבבים את כל המצרכים של הסברינה יחד במיקסר. מכניסים לתנור לרבע שעה לחום של 180 מעלות. מבשלים את מרכיבי הסירופ בסיר. את מרכיבי הקרם מקציפים במטרפה ידנית. את המרכיבים לסירופ התות מבשלים על אש קטנה עד להסמכה ואז טוחנים למרקם חלק.
הרכבה: מרטיבים את הסברינה בסירופ, בשכבה הבאה קרם, לאחר מכן תותים טריים חתוכים ומעל רוטב תות וקוקוס קלוי.